Comisarul pentru Buget al Uniunii Europene sugerează reducerea reciprocă a tarifelor cu Statele Unite

Comisarul pentru Buget al Uniunii Europene sugerează reducerea reciprocă a tarifelor cu Statele Unite

Guenther Oettinger

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2018

Comisarul pentru Buget al Uniunii Europene, Guenther Oettinger, a sugerat miercuri că UE ar trebui să fie pregătită să discute cu Statele Unite reducerea reciprocă a tarifelor pentru o serie de produse, cu condiția ca Washingtonul să elimine mai întâi tarifele punitive, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oettinger a spus, înainte de plecarea unei delegații europene la Washington, pentru discuții referitoare la un acord comercial pe termen lung, că UE vrea ca SUA să elimine noile tarife aplicate importurilor de aluminiu și oțel, scrie News.ro.

”Pentru început, poziția noastră comună este că dorim eliminarea tarifelor punitive. Apoi vom fi pregătiți să discutăm reducerea și restructurarea tuturor tarifelor în toate sectoarele”, a spus Oettinger despre poziția UE.

Plățile aferente Declarației Unice vor fi efectuate integral online, promite Guvernul. De când va fi valabil CITEȘTE ȘI Plățile aferente Declarației Unice vor fi efectuate integral online, promite Guvernul. De când va fi valabil

Comisarul a expicat că UE vrea în acest fel să fie evitată escaladarea în continuare a conflictului și a unui război comercial.

”Ar fi o negociere care ar fi posibilă într-o jumătate de an și pe care am putea să o începem cu SUA în toamnă”, a arătat Oettinger.

Oettinger a sugerat că UE și SUA ar putea încerca să negocieze o versiune mai simplificată a acordului comercial UE-SUA, cunoscut sub numele Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, călătorește mircuri la Washington, pentru discuții concentrate pe tensiunile comerciale apărute după impunerea de către Statele Unite de tarife asupra importurilor de oțel și aluminiu și avertismentele președintelui Donald Trump de extindere a acestora în cazul automobilelor europene.

Luni, Comisia Europeană a anunțat că Juncker nu va merge la discuțiile cu Trump cu o ofertă comercială specifică.

Trump s-a plâns în mod repetat de relațiile comerciale cu UE, subliniind taxele vamale mari aplicate de Uniune importurilor auto.

Oficialii UE au spus în schimb că, deși taxele de import ale UE pentru automobile sunt mai mari decât cele americane, tarifele aplicate de SUA altor produse, cum ar fi camioanele, sunt mai ridicate.

Comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, care îl însoțește pe Juncker, a declarat săptămâna trecută că UE pregătește o listă de produse americane, posibil de 20 de miliarde de dolari, pentru care va impune tarife, dacă SUA vor aplica taxe de import punitive pentru automobilele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife
sua
ue