CONFIRMARE Grindeanu l-a demis pe șeful Vămii, postul a fost preluat temporar de coordonatorul Antifraudei

CONFIRMARE Grindeanu l-a demis pe șeful Vămii, postul a fost preluat temporar de coordonatorul Antifraudei
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 8 mai 2017

Dorel Fronea a fost demis de la șefia Vămii de către premierul Sorin Grindeanu, conducerea fiind preluată, temporar, de noul coordonator al Antifraudei, Marin-Marius Florea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu aproximativ două luni, Dorel Fronea a declarat pentru Profit.ro că a fost anunțat că va fi schimbat de la șefia Vămii, arătând că decizia este una politică, fiind dreptul premierului de a opera modificări la conducerea acestei structuri.

Antifrauda este condusă din martie de Marin-Marius Florea, fost director pentru Activitate de Inspecție Fiscală în cadrul Direcției Județene de Finanțe Giurgiu, mutare anunțată în premieră de Profit.ro.

După schimbarea din funcția de vicepreședinte ANAF, Dorel Fronea intenționează să revină în cadrul  Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP), unde este funcționar public, cu funcția de auditor superior.

"Eu sunt suspendat din funcția mea (de bază, n.r.). Am plecat în 2014 prin transfer la Ministerul Fondurilor Europene, unde sunt și acum auditor superior. Locul meu de muncă este auditor superior la MDRAP. Mă duc la serviciu ca orice funcționar public, nu am funcție de conducere, îmi văd de treaba mea. Am avut destui ani funcții de conducere", a afirmat atunci Dorel Fronea.

Pregătire pentru schimbarea conducerii liberale a Vămii ? Șeful ANAF caută vinovatul pentru creșterea traficului ilicit cu țigarete CITEȘTE ȘI Pregătire pentru schimbarea conducerii liberale a Vămii ? Șeful ANAF caută vinovatul pentru creșterea traficului ilicit cu țigarete

Vama este condusă din iulie anul trecut de Dorel Fronea, care a mai condus structura pentru un an, în intervalul mai 2012 - iunie 2013.

Dorel Fronea a fost reinstalat în 2016 de premierul Dacian Cioloș în structura de conducere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Printre alte funcții în administrație, precum cea de secretar general în Ministerul Justiției (septembrie 2007-noiembrie 2008), Fronea a mai fost director executiv al Direcției Regionale Vamale București (septembrie 2005 – septembrie 2007) și șef al Biroului Vamal Ploiești (martie 2005 – septembrie 2005).

viewscnt
Afla mai multe despre
dorel fronea
anaf
vama