Fronea, pentru Profit.ro: Am fost anunțat că sunt schimbat de la șefia Vămii !

Fronea, pentru Profit.ro: Am fost anunțat că sunt schimbat de la șefia Vămii !
scris 20 mar 2017

Dorel Fronea a declarat pentru Profit.ro că a fost schimbat de la șefia Vămii de către premierul Sorin Grindeanu, arătând că decizia este una politică, fiind dreptul premierului de a opera modificări la conducerea acestei structuri.

"Am fost înștiințat de președintele ANAF că azi (luni, n.r.) mi se publică decizia de schimbare din funcție în Monitorul Oficial. Nu comentez, este dreptul premierului să emită orice decizie. Nimeni nu este de neînlocuit (...) Probabil este normal. Eu am fost numit în iulie anul trecut. Numirea unui vicepreședinte ANAF, o funcție cu rang de subsecretar de stat, este la dispoziția premierului, care poate să numească sau să revoce pe oricine crede de cuviință", a spus Dorel Fronea.

Potrivit acestuia, președintele ANAF, Bogdan Stan, nu i-a comunicat numele înlocuitorului.

După schimbarea din funcția de vicepreședinte ANAF, Dorel Fronea intenționează să revină în cadrul  Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP), unde este funcționar public, cu funcția de auditor superior.

"Eu sunt suspendat din funcția mea (de bază, n.r.). Am plecat în 2014 prin transfer la Ministerul Fondurilor Europene, unde sunt și acum auditor superior. Locul meu de muncă este auditor superior la MDRAP. Mă duc la serviciu ca orice funcționar public, nu am funcție de conducere, îmi văd de treaba mea. Am avut destui ani funcții de conducere", a afirmat Dorel Fronea.

Pregătire pentru schimbarea conducerii liberale a Vămii ? Șeful ANAF caută vinovatul pentru creșterea traficului ilicit cu țigarete CITEȘTE ȘI Pregătire pentru schimbarea conducerii liberale a Vămii ? Șeful ANAF caută vinovatul pentru creșterea traficului ilicit cu țigarete

Vama este condusă din iulie anul trecut de Dorel Fronea, care a mai condus structura pentru un an, în intervalul mai 2012 - iunie 2013.

Dorel Fronea a fost reinstalat în 2016 de premierul Dacian Cioloș în structura de conducere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Printre alte funcții în administrație, precum cea de secretar general în Ministerul Justiției (septembrie 2007-noiembrie 2008), Fronea a mai fost director executiv al Direcției Regionale Vamale București (septembrie 2005 – septembrie 2007) și șef al Biroului Vamal Ploiești (martie 2005 – septembrie 2005).

viewscnt
Afla mai multe despre
dorel fronea
anaf
vama