Consiliul Concurenței a amendat Camera Auditorilor cu 200.000 de euro pentru restricționarea concurenței

Consiliul Concurenței a amendat Camera Auditorilor cu 200.000 de euro pentru restricționarea concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2017

Consiliul Concurenței a amendat Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) cu 819.322 lei (182.000 euro) pentru restricționarea concurenței și impunerea unor tarife minime pe piața serviciilor de audit financiar, potrivit unui comunicat publicat marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma unei investigații finalizate la sfârșitul anului trecut, Consiliul Concurenței a descoperit că, sub pretextul stabilirii și verificării respectării de către membrii săi a normelor de calitate, CAFR a stabilit un nivel al onorariului mediu orar și un număr minim de ore aferente unei misiuni de audit, dublate de sancțiuni pentru nerespectarea lor, scrie News.ro.

”Printr-o astfel de intervenție în piață, CAFR a indus în rândul membrilor un anumit nivel al onorariului, prejudiciind în final beneficiarii acestor servicii, care au plătit mai mult”, se arată în comunicat.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a avertizat că organizația profesională trebuia să verifice respectarea regulilor fără a se implica în stabilirea prețurilor.

Pentru a încuraja concurența pe piața serviciilor de audit financiare atât prin calitate, cât și prin preț, Consiliul Concurenței a solicitat CAFR să identifice acele standarde minime de ordin tehnic care să asigure un nivel corespunzător de calitate.

DOCUMENT Scutirea extinsă de impozit pe salariul programatorilor IT, din februarie. Au fost publicate condițiile CITEȘTE ȘI DOCUMENT Scutirea extinsă de impozit pe salariul programatorilor IT, din februarie. Au fost publicate condițiile

CAFR trebuie să transmită autorității proiectele de modificare a normelor, în vederea verificării conformității cu regulile de concurență.

CAFR este o organizație profesională care coordonează și autorizează desfășurarea activității de audit financiar în România. Din această organizație fac parte peste 3.000 de membri, atât auditori financiari persoane fizice autorizate, cât și firme de audit.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
camera auditorilor financiari