EXCLUSIV Firmele cu activități de inovare, cercetare - dezvoltare vor fi scutite de impozitul pe profit

EXCLUSIV Firmele cu activități de inovare, cercetare - dezvoltare vor fi scutite de impozitul pe profit
scris 6 ian 2017

Societățile aflate în  primii 10 ani de activitate, inclusiv start-up-urile, care desfășoară doar activități de inovare, cercetare - dezvoltare vor fi scutite de impozitul pe profit începând cu rezultatul fiscal al anului 2017, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal, pregătit de Guvern și obținut de Profit.ro.

Facilitatea va fi acordată pe o perioadă de 10 ani pentru firmele nou-înființate.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

UPDATE ora 16.45 Informația a fost confirmată de Ministerul Finanțelor, care a prezentat proiectul redactat în acest sens.

UPDATE ora 18.15 Toate aceste măsuri au fost aprobate astăzi de Guvern.

În vara acestui an, fostul Guvern a aprobat scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru salariații din cercetare-dezvoltare.

EXCLUSIV Modificări la Codul Muncii: Salariul minim va fi stabilit pe sector de activitate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificări la Codul Muncii: Salariul minim va fi stabilit pe sector de activitate

Proiectul arată că, prin măsura propusă, se urmărește stimularea desfășurării activităților de inovare, și cercetare-dezvoltare, prin scutirea de la plata impozitului pe profit obținut în urma valorificării rezultatelor acestor activități.

Această măsură ar trebui să conducă la o stimulare a dezvoltării activităților respective, cu consecințe directe în ceea ce privește reducerea exportului de forță de muncă specializată, valorizând astfel potențialul uman remarcabil de care dispune România, cu specializări în diferitele domenii de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cercetare
dezvoltare
inovare
companii
scutire de impozit