DNA: Un inspector Antifraudă trimis în judecată pentru luare de mită a returnat banii denunțătorului, nemulțumit de sumă

DNA: Un inspector Antifraudă trimis în judecată pentru luare de mită a returnat banii denunțătorului, nemulțumit de sumă
scris 22 aug 2016

Un inspector antifraudă din Deva a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru luare de mită, după ce acesta a intimidat un om de afaceri ca să îi dea bani sau foloase materiale. Acesta i-a trimis de douări sume printr-un intermediar, dar inpsectorul i-a dat de înțeles că e nemulțumit de sumă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Timișoara l-au trimis, luni, în judecată, sub control judiciar, pe Alexandru Cojocaru, inspector al Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Regională Antifraudă 5 Deva, pentru luare de mită.

Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative? CITEȘTE ȘI Câtă putere i se dă Antifraudei prin lege și care e impactul pentru business? Cum se pot apăra companiile? Cât de importante sunt instanțele în acoperirea lacunelor legislative?

”În perioada 2015-2016, cu ocazia unui control ce se desfășura la o societate comercială, inculpatul Cojocaru Alexandru - Bogdan, în calitate de inspector antifraudă (...), a pretins cu titlu de mită de la un om de afaceri (denunțător în cauză) foloase materiale pe care urma să le primească disimulat, prin intermediul inculpatului Ciocan Ciprian Vasile, în schimbul favorizării firmei respective. În acest context, inculpatul Cojocaru Alexandru – Bogdan nu a încheiat niciun act final de control ori inspecție fiscală, mai mult, a întreprins acțiuni de tracasare a reprezentanților societății controlate”, se arată într-un comunicat al DNA.

Inspectorul fiscal l-a tracasat pe omul de afaceri, cerând în repetate rânduri documente și a chemat pe administratorii firmei la sediul instituției din Deva.

Timiș: Consilier APIA trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență; acesta a luat bani ca să aprobe un dosar CITEȘTE ȘI Timiș: Consilier APIA trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență; acesta a luat bani ca să aprobe un dosar

”Urmare a acestui comportament, la data de 2 iunie 2016, omul de afaceri i-a remis inculpatului Ciocan Ciprian Vasile, în considerentul de mai sus, suma de 2.100 lei. A doua zi, inculpatul Cojocaru Alexandru – Bogdan s-a prezentat la sediul firmei și a returnat cei 2.100 lei, lăsând să se înțeleagă că suma remisă nu ar fi suficientă și de aceea a restituit-o”, se mai arată în comunicat.

Ulterior, inspectorul antifraudă i-a oferit consultanță denunțătorului, arată DNA, în sensul că l-a învățat să deschidă o firmă unde să transfere toate activele societății vizată de control, care ulterior urma să fie închisă. Omul de afaceri i-a dat 10.000 lei, dar, arată comunicatul DNA, nici de această dată inspectorul antifraudă nu a fost mulțumit de suma de bani.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
anaf