DOCUMENT Noul calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic - avizat. Casele de generație veche, interzise din august

DOCUMENT Noul calendar în care firmele sunt obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic - avizat. Casele de generație veche, interzise din august
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 18 apr 2018

Casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie 2018 doar pentru firmele mijlocii și mari, iar cele mici vor trebui să se conformeze acestei obligații numai din 1 august 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste termene fuseseră stabilite de Guvern anul trecut, iar parlamentarii au decis să nu modifice calendarul prevăzut de Executiv, Camera Deputaților aprobând miercuri, în calitate de for decizional al Parlamentului, noile prevederi.

Conform acestui  calendar, comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal (de generație veche) va fi interzisă din 1 august 2018.

Autoritățile au renunțat la prezența obligatorie a unui reprezentant al Fiscului la operațiunile efectuate în legătură cu aparatele de marcat electronice fiscale, din cauza lipsei resurselor umane, și au prelungit termenului autorizației de distribuție a caselor de marcat la 5 ani.

INTERVIU David Friedman: Corupția necesită existența unor “favoruri” de vândut: autorizații, avize, licențe CITEȘTE ȘI INTERVIU David Friedman: Corupția necesită existența unor “favoruri” de vândut: autorizații, avize, licențe

La finele anului trecut, tot Guvernul a mai stabilit că firmele vor putea folosi un laptop, o tabletă sau un smartphone în loc de casă de marcat cu jurnal electronic, dispozitivele acestea putând fi conectate la o imprimantă fiscală astfel încât să poată fi eliberate bonuri fiscale clienților.

”Se face posibilă, la opțiunea contribuabilului, achiziționarea și utilizarea altui dispozitiv, de exemplu, un PC, un telefon inteligent, o tabletă sau un POS cu conectarea la o imprimantă fiscală. Fiecare agent economic poate alege device-ul, instrumentul electronic prin care să tipărească bonul fiscal, fără a fi obligat să achiziționeze o casă de marcat”, anunța atunci ministrul Finanțelor.

Noile norme pot fi citite AICI și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
firme
case marcat