Doi polițiști din Capitală, acuzați că cereau mită șoferilor, condamnați la 6 ani de închisoare cu executare

Doi polițiști din Capitală, acuzați că cereau mită șoferilor, condamnați la 6 ani de închisoare cu executare
scris 10 mai 2019

Claudiu Aurel Cojocariu și Marius Gabriel Necula, agenți în cadrul Secției 17 Poliție din Capitală, au fost condamnați de Tribunalul București la câte 6 ani de închisoare cu executare, ei fiind acuzați că cereau mită de la șoferii prinși că treceau pe culoarea roșie a semaforului în zona Răzoare.

Potrivit deciziei instanței, Claudiu Aurel Cojocariu și Marius Gabriel Necula au interdicția de a exercita profesia de polițist, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, scrie Agerpres.

CCR: Utilizarea actelor ANAF ca mijloace de probă în dosarele penale, neconstituțională; procesul verbal întocmit de organele fiscale, doar act de sesizare. Administrarea probelor, exclusiv în cursul procesului penal CITEȘTE ȘI CCR: Utilizarea actelor ANAF ca mijloace de probă în dosarele penale, neconstituțională; procesul verbal întocmit de organele fiscale, doar act de sesizare. Administrarea probelor, exclusiv în cursul procesului penal

În același dosar, alți doi polițiști, Constantin Cristian Rădulescu și Adrian Stobocică, au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare, ei fiind obligați să muncească 100 de zile în folosul comunității, primul în cadrul a două școli din Slatina, județul Olt, iar al doilea - polițist la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului din sectoarele 3 și 5 din București.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

viewscnt
Afla mai multe despre
inchisoare
politia rutiera