Donald Trump extinde scutirea provizorie la importurile de oțel și aluminiu pentru Uniunea Europeană

Donald Trump extinde scutirea provizorie la importurile de oțel și aluminiu pentru Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2018

Președintele american, Donald Trump, a decis să mențină până la 1 iunie scutirea provizorie de taxe vamale la importurile de oțel și aluminiu provenind din Uniunea Europeană, a informat luni seară Wall Street Journal (WSJ), potrivit agenției France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La 8 martie, Donald Trump a promulgat taxe de 25% asupra importurilor de oțel și de 10% asupra celor de aluminiu. La sfârșitul lui martie, el a scutit provizoriu UE cu termen până la 1 mai, scrie Agerpres.

VIDEO Mii de ruși au manifestat la Moscova împotriva blocării serviciului de mesagerie Telegram CITEȘTE ȘI VIDEO Mii de ruși au manifestat la Moscova împotriva blocării serviciului de mesagerie Telegram

"Președintele Trump a decis să amâne până la 1 iunie decizia sa de a impune taxe Uniunii Europene și altor aliați americani asupra oțelului și aluminiului", a afirmat WSJ citând un responsabil din cadrul administrației.

În 2017, Europa a exportat în Statele Unite oțel în valoare de 5,3 miliarde de euro, iar aluminiu de 1,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
otel
aluminiu
donald trump
uniunea europeana