După avertismentul lui Dragnea, Antifrauda declanșează operațiunea ”Demetra”

După avertismentul lui Dragnea, Antifrauda declanșează operațiunea ”Demetra”
scris 11 apr 2019

După ce Liviu Dragnea a transmis „un ultim avertisment” către Autoritatea Sanitar-Veterinară, Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămi, spunând că, dacă cei de la aceste instituții nu sunt în stare să analizeze fiecare fruct sau legumă care intră în România, să plece acasă, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) și inspectorii Direcției Generale a Vămilor (DGV) lansează la nivel național acțiunea ”Demetra”, în cadrul căreia verifică toate circuitele de comercializare a legumelor și fructelor.

Puternic, bogat, invidiat CITEȘTE ȘI Puternic, bogat, invidiat

Mai mult, ieri, după mesajul lui Dragnea, dar și în contextul altor probleme, conducerea Antifraudei a fost schimbată.

Controlul a fost declanșat astăzi din dispoziția ministrului Finanțelor și a președintelui ANAF.

Inspectorii antifraudă vor controla achizițiile intracomunitare și importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei și rețelele de vânzare en-gros și en-detail ale acestor produse.

Perioada de liniște pentru firme ia sfârșit. Antifrauda trece din 1 mai la amenzi și oprește activitatea firmelor care nu au noile case de marcat CITEȘTE ȘI Perioada de liniște pentru firme ia sfârșit. Antifrauda trece din 1 mai la amenzi și oprește activitatea firmelor care nu au noile case de marcat

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor și fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor, corespondența cu realitatea a facturilor, chitanțelor și bonurilor fiscale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis, miercuri, „un ultim avertisment” către Autoritatea Sanitar-Veterinară, Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămi, spunând că, dacă cei de la aceste instituții nu sunt în stare să analizeze fiecare fruct sau legumă care intră în România, ca să nu mai intre produse nesănătoase în țară, atunci să plece acasă. Dragnea a susținut că „roșiile bune se păstrează pentru țările din vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoase”.

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
demetra