EXCLUSIV DOCUMENT ANAF începe să trimită în concediu angajații cu zile restante

EXCLUSIV DOCUMENT ANAF începe să trimită în concediu angajații cu zile restante
scris 18 mar 2020

Conducerea Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești (DGRFP Ploiești) a luat decizia de a trimite în concediu angajații ANAF cu zile de concediu neefectuate rămase din anii 2018 și 2019, potrivit unui document obținut de Profit.ro. Măsura a fost luată după ce conducerea ANAF a lăsat la decizia structurilor agenției să adopte unele măsuri de reducere a riscului reprezentat de coronavirus prin adoptarea unor măsuri, în funcție de specificul activității. Decizia DGRFP Ploiești are în subordine administrațiile județene din Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Noi, cei peste 25.000 de specialiști din domeniul farmaceutic, facem toate eforturile posibile pentru a vă furniza în mod normal medicamentele de care aveți nevoie CITEȘTE ȘI Noi, cei peste 25.000 de specialiști din domeniul farmaceutic, facem toate eforturile posibile pentru a vă furniza în mod normal medicamentele de care aveți nevoie

Măsura ar putea fi urmată și de altele dintre celealte șapte direcții regionale ale ANAF.

"Toți salariații din cadrul structurilor fiscale și vamale din subordinea DGRFP Ploiești își vor efectua zilele de concediu de odihnă restante, aferente anilor 2018 și 2019, începând cu data de 17 martie 2020", potrivit unei circulare transmise structurilor din subordine de către directorul general al DGRFP Ploiești, Marinel Rizea.

Cele opt direcții regionale sunt

DGRFP Brașov: jud. Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu
DGRFP București: Ilfov, Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Mijlocii, Nerezidenți
DGRFP Cluj-Napoca: jud. Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
DGRFP Craiova: jud. Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
DGRFP Galați: jud. Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
DGRFP Iași: jud. Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
DGRFP Ploiești: jud. Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman
DGRFP Timișoara: jud. Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș

Președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a dispus, prin documente, obținute și publicate joi și duminică de Profit.ro, o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirus, însă modul de aplicare a acestora a rămas să fie adaptat la nivelul fiecărei structuri a ANAF, în funcție de specificul activității.

ULTIMA ORĂ Guvernul oprește pașapoartele. Vor fi eliberate doar celor care dovedesc că trebuie obligatoriu să plece în cel mult 30 de zile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul oprește pașapoartele. Vor fi eliberate doar celor care dovedesc că trebuie obligatoriu să plece în cel mult 30 de zile

Ordinul de președinte ANAF de la finalul săptămânii prevede ca o parte dintre angajați să înceapă să lucreze de la domiciliu, în contextul măsurilor de combatere a coronavirusului. Măsura a fost aplicată chiar de luni și vizează personalul ANAF cu activitate care permite lucrul de acasă, dar și asigurarea continuității activității în cadrul instituției. Foarte important, ordinul președintelui ANAF prevede că este necesar acordul angajatului pentru ca acesta să fie trecut cu lucrul la domiciliu.

Anterior, ANAF a impus restricții la accesul persoanelor fizice în unitățile administrației fiscale, fiecare unitate având libertatea de a stabili numărul persoanelor care pot intra în același timp, în funcție de spațiul disponibil, cu scopul de a păstra o distanță minimă de 1,5 metri între aceste persoane. Conducerea ANAF a stabilit ca angajații care au de recuperat ore suplimentare să fie trimiși acasă, să fie făcute pregătiri ca unii angajați să lucreze de acasă, iar programul celor care circulă cu transportul în comun să fie decalat. De asemnea, conducerea ANAF a stabilit ca toți angajații să aibă acces în sedii doar după ce dau declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, în care să furnizeze informații despre o eventuală expunere la coronavirus, călătorii în zone de risc și posibile simptome.

Circulara trimisă acum de conducerea DGRFP Ploiești

EXCLUSIV DOCUMENT ANAF începe să trimită în concediu angajații cu zile restante

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
coronavirus
unitati fiscale
administratie fiscala
dgrfp ploiesti