Finanțe: Pilonul II de pensii va avea o pondere tot mai semnificativă în totalul cheltuielilor cu pensiile

Finanțe: Pilonul II de pensii va avea o pondere tot mai semnificativă în totalul cheltuielilor cu pensiile
scris 11 mai 2018

Pilonul II de pensii va avea o pondere din ce în ce mai semnificativă în totalul cheltuielilor cu pensiile, din 2030, ajungând la o pondere în PIB de 1%, în 2070, se se arată în Programul de Convergență 2018-2021, publicat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

"Pilonul 2 de pensii va avea o pondere din ce în ce mai semnificativa în totalul cheltuielilor cu pensiile, cu atingerea unei ponderi de 1,1% din PIB la sfârșitul orizontului de prognoză (2070 n.r.)", se arată în documentul citat de Agerpres.

Conform MFP, rezultatele estimate prin modelul de pensii indică o creștere a ponderii cheltuielilor cu pensiile din pilonul 1, de la 8% din PIB în anul 2016, la circa 9% din PIB la mijlocul decadei 2050-60, urmată de o scădere treptată, către finele perioadei de prognoză, până la ponderile de la finalul anilor 2040 (8,7%).

FOTO Fiscul avertizează firmele să ignore mailurile în care aparent șeful ANAF le cere date confidențiale CITEȘTE ȘI FOTO Fiscul avertizează firmele să ignore mailurile în care aparent șeful ANAF le cere date confidențiale

Pilonul II de pensii este la acest moment subiectul unui proiect prin care statul ar vrea să direcționeze contribuțiile către bugetul de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul ii
pensii
administrator
investitii
plasament
lege
proiect