FMI: Disputele comerciale pot afecta încrederea și investițiile la nivel global

FMI: Disputele comerciale pot afecta încrederea și investițiile la nivel global
scris 20 apr 2018

Cel mai mare pericol provocat de disputa dintre SUA și China este amenințarea la adresa încrederii și a investițiilor la nivel global, a avertizat joi directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, transmit AFP, Reuters și Bloomberg News

Amenințările celor mai mari economii mondiale legate de introducerea unor taxe vamale vor avea un impact modest asupra economiei globale, dar ar putea provoca incertitudini care să blocheze investițiile - unul din motoarele cheie ale creșterii PIB-ului mondial, a explicat Lagarde, la o conferință de presă la Washington, unde se desfășoară întâlnirea de primăvară a FMI și a Băncii Mondiale, arată Agerpres.

"Actualul impact asupra creșterii nu este foarte substanțial, dacă ne referim la cifrele privind PIB-ul. Cel mai sever impact îl reprezintă distrugerea încrederii", a afirmat șeful FMI, adăugând: "Când investitorii nu știu condițiile în care pot face comerț, când nu știu cum să-și organizeze lanțul de aprovizionare, ei nu sunt dispuși să facă investiții".

Spectrul unui război comercial între primele două economii ale lumii s-a agravat în ultimele săptămâni, după ce Washingtonul a amenințat că va impune tarife vamale suplimentare pentru importuri chineze în valoare de 150 de miliarde de dolari, în timp ce Beijingul a reacționat prin represalii similare. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fmi
vamale