Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare. Unul este legat de firma Tel Drum

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, cercetat de DNA în alte două dosare. Unul este legat de firma Tel Drum
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, care are o condamnare de șapte ani și patru luni de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal și în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, este cercetat de procurorii DNA în alte două dosare. Într-un dosar el este urmărit penal, iar în cel de-al doilea are calitatea de suspect. Unul dintre dosare este legat de firma Tel Drum. Constantinescu spune că este șantajat pentru a face denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nicușor Constantinescu a fost adus luni, la sediul DNA Constanța, pentru a fi informat despre acuzațiile care îi sunt aduse în alte două dosare. După ce a coborât din duba Penitenciarului Poarta Albă, Constantinescu a declarat jurnaliștilor: “În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (n.r.șeful DNA Constanța) pentru represiune nedreaptă și tortură pentru tot ce mi-a făcut mie în dosarele pe care le-a instrumentat, sunt cercetat petnru că a a aflat că este cercetat alături de doamna Kovesi, la plângerile mele, la Secția pentru investigarea magistraților”, scrie News.ro.

PSD admite că a greșit noile prevederi privind sponsorizarea și, pentru a îndrepta eroarea, vrea să oblige toate firmele să aloce bani în acest scop. Crește însă procentul deducerii fiscale CITEȘTE ȘI PSD admite că a greșit noile prevederi privind sponsorizarea și, pentru a îndrepta eroarea, vrea să oblige toate firmele să aloce bani în acest scop. Crește însă procentul deducerii fiscale

La ieșirea din sediul DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a afirmat că este cercetat într-un dosar în care este vizată firma Tel Drum și că este șantajat pentru a face denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a explicat jurnaliștilor la ieșirea din sediul DNA Constanța, că fostul președinte al Consiliului Județean este cercetat în două dosare penale, ambele fiind disjunse dintr-un raport al Curții de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța.

“Este vorba despre două dosare penale. Unul este un dosar un pic mai vechi, din anul 2015, altul este un dosar din anul 2017. Ambele dosare sunt disjunse dintr-un raport al Curții de Conturi ce vizau un control la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța și în esență vizează plăți nelegale efectuate de către domnul Constantinescu în calitatea de ordonator principal de credite la Consiliul Județean Constanța, plăți care au fost virate către RAJDP Constanța pentru efectuarea unor lucrări”, a precizat avocatul.

Marius Mocanu a precizat că Nicușor Constantinescu a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor. 

“A refuzat să dea declarație la acest moment procesual, apreciind că este necesar să studieze actele aflate la dosarul cauzei și în funcție de concluziile la care vom ajunge vom formula cereri privind declarații, privind administrarea de probe”, a precizat apărătorul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța.
Marius Mocanu a menționat într-un dosar Nicușor Constantinescu este urmărit penal, iar în celălat are calitatea de suspect.

“Într-unul dintre dosare, despre care vă spuneam că este mai vechi, s-a pus în mișcare acțiunea penală, având calitatea de inculpat, în cel de-al doilea dosar suntem în faza în care s-a dispus începerea urmăririi penale și dânsul are calitatea de suspect”, a mai spus avocatul.

Întrebat dacă lui Nicușor Constantinescu i s-a cerut să-l denunțe pe Liviu Dragnea, Marius Mocanu a răspuns: “Nu cunosc despre existența acestei discuții. Singura referire care ar putea fi făcută vizavi de această chestiune este faptul că RAJDP Constanța a plătit o parte din sumele de bani respective la care am făcut referire către o societate Tel Drum. De aici a existat o discuție vizavi de această chestiune însă, la modul concret, nu a fost formulată o acuzație care să vizeze persoana la care ați făcut referire. Probabil este o concluzie pe care a tras-o dânsul în urma faptului că se vehiculează numele acestei societăți. Este o chestiune de notorietate. Nu cunosc amănunte, detalii. Atât este ceea ce vă pot spune în această fază.

Nicușor Constantinescu execută o pedeapsă de șapte ani și patru luni de închisoare, după contopirea celor două pedepse primite, cea de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal și cea de cinci ani din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanța l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, el a inițiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanță. De asemenea, instanța a considerat că el nu a asigurat o finanțare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

De asemenea, Nicușor Constantinescu a mai primit o condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

El mai are și alte condamnări în prima instanță și alte dosare în care este judecat pe fond.

Nicușor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor constantinescu
tel drum
dna