GALERIE FOTO ANAF scoate din nou la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornire

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Pe 9 august 2023, ANAF va scoate pentru a treia oară la licitație un avion de pasageri care i-a aparținut omului de afaceri Ovidiu Tender. La precedentele licitații din februarie și iunie nu s-a prezentat niciun cumpărător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La precedenta licitație organizată de ANAF la București, pe 20 iunie, nu s-a prezentat niciun cumpărător, la fel ca la prima licitație, organizată în luna februarie. Comparativ cu licitația din 20 iunie, prețul de pornire al aeronavei de pasageri a scăzut cu peste 100.000 de lei. Astfel, la licitația din 20 iunie, prețul de pornire pentru aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82) a fost de 374.587 lei fără TVA, în timp ce la licitația de pe 9 august prețul de pornire va fi de 249.725 lei fără TVA.

100 de noi posturi în subordinea Guvernului și salarizate cu 50% mai mult decât la Palatul Victoria pentru AMEPIP - agenția care va monitoriza companiile de stat. Noi formule de salarizare pentru șefii companiilor CITEȘTE ȘI 100 de noi posturi în subordinea Guvernului și salarizate cu 50% mai mult decât la Palatul Victoria pentru AMEPIP - agenția care va monitoriza companiile de stat. Noi formule de salarizare pentru șefii companiilor

Imagini pot fi văzute în GALERIA FOTO

Conform raportului de evaluare, avionul a fost pregătit pentru zbor în anul 2011, făcându-i-se reviziile, acesta fiind operațional până în anul 2014. Aeronava se află într-o stare tehnică bună, completă, putând fi repusă în funcțiune după efectuarea procedurilor specifice, arată Adevărul.

Avionul, model McDonnel Douglas, aparține, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. În urmă cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.

Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979, iar cele cinci modele disponibile puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.

Aeronava a mai fost scoasă la licitație de ANAF și în luna februarie, împreună cu alte șase aeronave de pasageri care au aparținut companiei Tender SA.

VIDEO Englezii care s-au dus să mănânce burgeri la un food truck, plăcut surprinși să constate că sunt serviți chiar de prințul William CITEȘTE ȘI VIDEO Englezii care s-au dus să mănânce burgeri la un food truck, plăcut surprinși să constate că sunt serviți chiar de prințul William

Tender SA este în insolvență. 

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

Tender a declarat în 2008, pentru Libertatea, că la începutul anului respectiv a compărat, în schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriană cu opt apa­rate de zbor. Jetran Air avea o flotă de opt avioa­ne, dintre care șase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Dou­glas M-83 și un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu fini­saje de lux.

ANAF a vândut și o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu, deținută de Ovidiu Tender

La finalul anului 2019, ANAF a vândut pentru 189.180 lei (aproape 40.000 de euro) o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu. Prețul de vânzare a fost mai ridicat comparativ cu cel de la evaluarea inițială, de 137.500 de lei (aproape 29.000 de euro).

Stripe își dezvoltă afacerea din România CITEȘTE ȘI Stripe își dezvoltă afacerea din România

Automobilul Aro 304 se afla în posesia omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani, după condamnarea acestuia în dosarul Carom.

Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși.

Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că "autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu".

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
tender
aeronave
licitație
mcdonnel douglas