GALERIE FOTO ANAF scoate pentru a doua oară la licitație un avion al lui Ovidiu Tender. Care este prețul de pornire

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

ANAF scoate din nou la licitație o aeronavă de pasageri care au aparținut companiei Tender SA, controlată de omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Imagini pot fi văzute în GALERIA FOTO

„Serviciul executări silite cazuri speciale București organizează în data de 20.06.2023, ora 14:00, la sediul din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitația pentru valorificarea următorului bun mobil: - aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. înmatriculare. YR-OTN, preț de pornire 374.587 lei (exclusiv TVA).”, anunță Agenția Națională de Administrare Fscală (ANAF), potrivit Adevarul.

EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV First Bank devine a doua instituție de credit care furnizează ANAF informații despre sumele ce pot fi virate pentru popriri. ANAF așteaptă și restul băncilor până în octombrie, când raportarea devine obligatorie

Avionul, model McDonnel Douglas, aparține, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. În urmă cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.

Ofertele pot fi depuse până la 19 iunie, iar cumpărătorul va suporta costurile de manevră, precum și alte costuri de depozitare și preluare a bunurilor.

Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979, iar cele cinci modele disponibile puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.

Aeronava a mai fost scoasă la licitație de ANAF și în luna februarie, împreună cu alte șase aeronave de pasageri care au aparținut companiei Tender SA.

Tender SA este în insolvență. 

Ovidiu Tender, condamnat în iunie 2015 la 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2019.

CEO-ul Ford: Producătorii chinezi precum BYD sunt cei mai mari concurenți ai Ford pe piața vehiculelor electrice CITEȘTE ȘI CEO-ul Ford: Producătorii chinezi precum BYD sunt cei mai mari concurenți ai Ford pe piața vehiculelor electrice

Tender a declarat în 2008, pentru Libertatea, că la începutul anului respectiv a compărat, în schimbul a 45 de milioane de dolari, o companie aeriană cu opt apa­rate de zbor. Jetran Air avea o flotă de opt avioa­ne, dintre care șase McDonnell Dou­glas M-82, un McDonnell Dou­glas M-83 și un Fairchild Dornier 328-300 Jet, cu fini­saje de lux.

ANAF a vândut și o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu, deținută de Ovidiu Tender

La finalul anului 2019, ANAF a vândut pentru 189.180 lei (aproape 40.000 de euro) o mașină Aro folosită în trecut de Nicolae Ceaușescu. Prețul de vânzare a fost mai ridicat comparativ cu cel de la evaluarea inițială, de 137.500 de lei (aproape 29.000 de euro).

Automobilul Aro 304 se afla în posesia omului de afaceri Ovidiu Tender, de la care statul încearcă să recupereze bani, după condamnarea acestuia în dosarul Carom.

Autoturismul este un model ARO 304 pe benzină, de culoare gri, cu o capacitate de 2.495 cmc și 72.453 kilometri parcurși.

Prețul ridicat a fost justificat de ANAF prin mențiunea că "autoturismul a fost utilizat de fostul președinte al României Nicolae Ceaușescu".

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
tender
aeronave
licitație
mcdonnel douglas