Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani

Guvernul elvețian face apel către populație să fie lăsat să mai perceapă taxe pentru încă 15 ani
scris 9 ian 2018

Ministrul elvețian de Finanțe, Ueli Maurer, a făcut marți un apel către alegători să lase guvernul federal să perceapă taxe pentru încă 15 ani, atunci când vor decide asupra unei noi legi a finanțelor publice, transmite Reuters.

Aproape două treimi din veniturile la bugetul federal elvețian sunt asigurate de taxa federală directă și TVA. Însă dreptul guvernului federal de a percepe aceste două taxe este limitat până la finele lui 2020, iar în data de 4 martie 2018 alegătorii elvețieni se vor pronunța prin vot asupra unei noi prelungiri pentru încă 15 ani, conform Agerpres.

Ueli Maurer a avertizat că în cazul în care alegătorii vor respinge această măsură, guvernul federal elvețian va trebui să își reducă cheltuielile cu 60%, practic peste noapte, sau să găsească noi surse de venit.

Google a transferat în 2016 suma de 16 miliarde de euro în Insulele Bermude, pentru taxe mai mici CITEȘTE ȘI Google a transferat în 2016 suma de 16 miliarde de euro în Insulele Bermude, pentru taxe mai mici

Guvernul federal elvețian percepe taxe de aproximativ 100 de ani, însă are această putere doar pentru o perioadă limitată de timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
taxe