Inspecția Muncii anunță, pentru decembrie și ianuarie, o „campanie de conștientizare” a angajatorilor privind transferul contribuțiilor sociale

Inspecția Muncii anunță, pentru decembrie și ianuarie, o „campanie de conștientizare” a angajatorilor privind transferul contribuțiilor sociale
scris 17 nov 2017

Inspecția Muncii va desfășura, în perioada 4 decembrie 2017 -  31 ianuarie 2018, o campanie națională "de conștientizare" care urmărește ”informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor”, ca urmare a transferului complet al contribuțiilor sociale obligatorii la angajat.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Acțiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea si transmiterea în Registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, Inspecția Muncii consideră că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare și de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce privește modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL.

Revoluția fiscală - revine contribuția la sănătate pentru dobânzi și dividende obținute de salariați. Veniturile vor fi estimate într-o declarație depusă la Fisc în ianuarie CITEȘTE ȘI Revoluția fiscală - revine contribuția la sănătate pentru dobânzi și dividende obținute de salariați. Veniturile vor fi estimate într-o declarație depusă la Fisc în ianuarie

Inspectorii vor insista totodată pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată. 

”Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informații referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la registrul general de evidență a salariaților și privind completarea si transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Se vor organiza sesiuni de informare și conștientizare care se vor concentra pe entitățile din grupul țintă identificate, urmate de conferințe și comunicate de presă pentru mediatizarea rezultatelor”, a precizat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Guvernul renunță brusc la facilitățile pentru PFA, profesii liberale și alte activități independente CITEȘTE ȘI Guvernul renunță brusc la facilitățile pentru PFA, profesii liberale și alte activități independente

Profit.ro a relatat că Guvernul a introdus, fără să anunțe, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice în 1 lună contractele de muncă, pentru transferul contribuțiilor.

Perioada în care angajatorii vor putea înregistra în Revisal modificarea contractelor individuale de muncă, prin transferul contribuțiilor sociale la angajat, va fi prelungită, prin hotărâre de Guvern, astfel încât firmele să poată face acest lucru întreaga lună ianuarie, a anunțat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfer
contributii
asigurare
sociale
cas
inspectia muncii
campanie
angajatorir
companii
firme