LEGE Scutire de impozit pentru profitul investit în învățământul profesional. Facilități și pentru acordarea de burse

LEGE Scutire de impozit pentru profitul investit în învățământul profesional. Facilități și pentru acordarea de burse
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 nov 2020

Profitul investit în susținerea învățământului profesional-dual - prin asigurarea pregătirii practice a elevilor, asigurarea burselor elevilor precum și a cheltuielilor pentru formarea de calitate a elevilor - va fi scutit de impozitare, potrivit unui proiect promulgt de șeful statului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiativa legislativă, prezentată anterior de Profit.ro, a fost inițiată de USR, dar a fost susținută de parlamentari de la mai multe partide și adoptată de Parlament la finele lunii trecute.

”Situația actuală a învățământului profesional românesc este una sumbră, din perspectiva lipsei formărilor profesionale de calitate care să țină pasul cu dinamica pieței muncii și a cerințelor pe care le presupune desfășurarea activităților economice”, arată inițiatorii noii legi.

Programul de granturi pentru IMM: Guvernul a suplimentat bugetul la granturile pentru capital de lucru și a modificat criteriile la microgranturi CITEȘTE ȘI Programul de granturi pentru IMM: Guvernul a suplimentat bugetul la granturile pentru capital de lucru și a modificat criteriile la microgranturi

Prin urmare, este modificat Codul Fiscal în vederea includerii unei serii de facilități pentru firmele care doresc să investească în învățământul profesional-dual.

Astfel, profitul investit în susținerea învățământului profesional-dual, prin asigurarea pregătirii practice a elevilor, asigurarea burselor elevilor precum și a cheltuielilor pentru formarea de calitate a elevilor, va fi scutit de impozit.

De asemenea, cheltuielile privind bursele private vor fi scăzute din profitul avut în vedere la calcularea bazei de impozitare.

Totodată, microîntreprinderile care acordă burse elevilor școlarizați în învățământul profesional-dual vor putea scădea sumele respective din veniturile obținute, în vederea calculării cuantumului veniturilor care se impozitează.

DECIZIE Modificări la programul Kurzarbeit - va fi aplicat și după starea de alertă, nouă procedură și termen de decontare a banilor de la Guvern, dispare obligația pentru REVISAL CITEȘTE ȘI DECIZIE Modificări la programul Kurzarbeit - va fi aplicat și după starea de alertă, nouă procedură și termen de decontare a banilor de la Guvern, dispare obligația pentru REVISAL

”Toate aceste măsuri țin de politica fiscal-bugetară națională de susținere a învățământului și creștere a forței de muncă calificată. Astfel de măsuri nu intră în sfera ajutorului de stat, Comisia Europeana statuând că stimulente fiscale pentru susținerea formării/educației nu sunt considerate ajutor de stat, ci măsuri fiscale generale de care beneficiază toți operatorii economici”, subliniază autorii legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit
scutire
profit
investi
invatamant
dual
burse
microintreprinderi