Majorarea accizelor pentru țigarete, amânată pentru ianuarie 2020 - proiect

Majorarea accizelor pentru țigarete, amânată pentru ianuarie 2020 - proiect
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2019

Autoritățile amână pentru ianuarie 2020 majorarea accizelor la țigarete prevăzută inițial pentru luna septembrie a acestui an, reiese dintr-un proiect de modificare a Codului Fiscal publicat de Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere că nivelul actual al accizei totale pentru țigarete nu reprezintă cel puțin 60% din prețul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al țigaretelor eliberate pentru consum, se impune creșterea nivelului accizei totale pentru țigarete, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 483,74 lei/1.000 țigarete la 503,97 lei/1.000 de țigarete", se precizează în nota de fundamentare care însoțește proiectul de act normativ, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Finanțele schimbă Codul Fiscal. Reguli pentru impozitarea folosirii în interes personal a mașinii de serviciu la microîntreprinderi. Soluționarea contestațiilor trece de la ANAF la Finanțe CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Finanțele schimbă Codul Fiscal. Reguli pentru impozitarea folosirii în interes personal a mașinii de serviciu la microîntreprinderi. Soluționarea contestațiilor trece de la ANAF la Finanțe

În urmă cu numai o săptămână, în data de 6 august, Ministerul Finanțelor publica un proiect de ordonanță de urgență care prevedea această majorarea a accizelor la țigarete de la 1 septembrie 2019. La momentul respectiv, dar și în actualul proiect, autoritățile au justificat creșterea accizelor la țigarete prin faptul că trebuie evitată declanșarea infringementului împotriva României pe motiv că în țară acciza globală pe țigarete nu reprezintă cel puțin 60% din prețul mediu ponderat de vânzare cu amănuntul al țigaretelor eliberate pentru consum, așa cum prevede Directiva 2011/64/UE.

Săptămâna trecută, intenția de majorare a accizelor la țigarete din septembrie a generat nemulțumire în rândul anumitor producători din sector. JTI arăta, în context, că intenția Guvernului de a devansa mărirea accizei cu șapte luni, începând cu septembrie, aruncă în aer predictibilitatea fiscală și planurile de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
accize