Marcel Boloș, despre posibile modificari la pachetul fiscal: Premierul are ultimul cuvânt. Pot fi aduse când se va aproba în Guvern. Proiectul e necesar, avem problema cu deficitul și fondurile europene

Marcel Boloș, despre posibile modificari la pachetul fiscal: Premierul are ultimul cuvânt. Pot fi aduse când se va aproba în Guvern. Proiectul e necesar, avem problema cu deficitul și fondurile europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2023

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat duminică, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spațiul public doar ca să se afle în treabă, ci este necesar pentru că avem problema cu deficitul și fondurile europene. ”Noi pentru aceasta încercăm să luptăm, să nu compromitem dezvoltarea și modernizarea României pe termen lung. la mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”, a precizat ministrul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură, în Guvern, tocmai în ideea aceasta ca toți membrii Guvernului să ia la cunoștință și apoi să avizeze proiectul, conform procedurilor legale. Sigur, proiectul de lege, până în momentul în care se aprobă de către Guvern, poate fi adăugat și pot fi aduse aceste modificări dar toate acestea trebuie făcute cu respectarea procedurilor legale și respectarea tuturor observațiilor și a avizelor ministerelor de linie”, a spus ministrul la Antena 3, citat de News.ro.

Boloș a precizat că ”deciziile au fost luate în coaliția de guvernare, pentru că la mijloc este vorba despre o decizie politică și despre un cost politic pe care Guvernul trebuie să și-l asume”.

Radu Burnete, Concordia: Abrogarea prin OUG a obligațiilor de predictibilitate și stabilitate ale Codului Fiscal, un derapaj inacceptabil, neconstituțional, care va permanentiza astfel de situații excepționale CITEȘTE ȘI Radu Burnete, Concordia: Abrogarea prin OUG a obligațiilor de predictibilitate și stabilitate ale Codului Fiscal, un derapaj inacceptabil, neconstituțional, care va permanentiza astfel de situații excepționale

”Noi, la Ministerul de Finanțe, nu am făcut decât să integrăm aceste măsuri din punct de vedere tehnic, respectiv să le asigurăm aplicativitatea”, a mai spus Boloș.

Întrebat cum comentează afirmația premierului Marcel Ciolacu, de vineri, potrivit căreia nu este de acord cu unele dintre măsurile prezentate oficial, Marcel Boloș a spus: ”Dumnealui are ultimul cuvânt și (..) când se va aproba în Guvern în forma în care va fi trimis Parlamentului pentru asumarea răspunderii guvernamentale, până la acel moment proiect de lege, potrivit procedurilor pe care le avem îi pot fi aduse aceste modificări. Acum depinde și care e conținutul acestor modificări și ce anume este discutabil în măsurile care sunt destul de complexe”, a arătat el.

”Acest proiect de lege nu l-am discutat și nu s-a discutat în spațiul public doar ca să ne aflăm în treabă, este necesar pentru că avem problema aceasta cu deficitul bugetar și cu fondurile europene și riscul de suspendare a fondurilor europene. Noi pentru aceasta încercăm să luptăm, să nu compromitem dezvoltarea și modernizarea României pe termen lung. la mijloc sunt 75 de miliarde de euro care pot fi suspendate în orice clipă dacă avem această problemă a deficitului bugetar”, a subliniat Marcel Boloș.

Despre măsurile la care nu se poate renunța sub nicio formă, ministrul Finanțelor a arătat că sunt trei paliere, unul se referă la reducerea de cheltuieli publice, al doilea de combatere a evaziunii fiscale și abia al treilea este cel cu privire la măsurile fiscal-bugetare.

”Nu am lăsat totul pe umerii contribuabililor, dar nici nu putem să tolerăm zonele de optimizare fiscale sau să tolerăm la neșfârșit dezechilibrele bugetare care se manifestă în marile sisteme publice. Uitați-vă ce este la fondul de sănătate, unde 1,2 milioane de asigurați nu plătesc contribuția la asigurările de sănătate. Unde în lumea aceasta un asigurat sau un angajat nu plătește pensie sau asigurarea de sănătate. Acestea sunt lucruri elementare, de bun simț și noi avem în continuare această problemă cu marile sisteme publice”, a mai declarat Boloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel bolos
masuri fiscale