Marcel Ciolacu: Anul acesta nu vor apărea taxe noi. Toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că o apără, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică

Marcel Ciolacu: Anul acesta nu vor apărea taxe noi. Toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că o apără, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2022

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că anul acesta nu vor fi introduse noi taxe în România. Întrebat dacă începând de anul viitor este posibilă introducerea de noi taxe, acesta a spus că, în opinia sa, nu vor fi introduse. Ciolacu reafirmă că este un susținător al impozitului progresiv, arătând că în prezent cota unică de impozitare, despre care spune că nu mai este unică, se mai aplică doar in trei state europene, iar România riscă să fie ultima țară europeană care mentine acest sistem.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este și normal”, a declarat Marcel Cioalcu la Digi 24. Întrebat dacă anul viitor este posibil să fie introduse noi taxe, liderul PSD a răspuns:„ Eu nu cred, fiindcă, dacă nu avem creștere economică anul acesta, cred că în doi trei ani vom începe să ne revenim. Părerea mea că nu”.

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România

Acesta a arătat că, în opinia sa, prioritatea o reprezintă o mai bună colectare la bugetul de stat, măsură despre care spune că este o prioritate și pentru ministrul social-democrat al Finanțelor Publice, Adrian Câciu.

„Nu se recomandă și eu nu recomand acest an vreo modificare în Codul Fiscal. Ea este prinsă și în PNRR, această modificare, și acest PNRR domnul Ghinea l-a ținut la secret.  (...) Nu știu dacă va plăti cineva mai mult. E  discuție de fond tot timpul când vorbim de această cotă unică, eu nu știu care e cota unică mai exact în România, este 10% la IVG, e 16% la profit... e nu m-am lămurit încă, fiindcă toată lumea apără această cotă unică, sau lasă impresia că apără această cotă unică, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context, Ciolacu a afirmat că susține renunțarea la cota unică de impozitare, arătând că în programul de guvernare este prins faptul că vor exista discuții pe acest subiect.

„Este vorba de  abordare. (...) În momentul în care 24 de state au renunțat la cota unică și au mai rămas trei state, cred că este un semnal. Nu înseamnă că dacă ieșim din cota unică o să fie mai mare impozitarea”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat de la a câta locuință ar urma ca proprietarii să plătească taxe mai mari, Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat numărul de case, presupun că valoarea este mai importantă decât numărul de case și veniturile, cum s-a constituit. PSD-ul nu e interesat să bage lumea la pușcărie (...) dar peste tot în lume există o impozitare progresivă”. În acest context, Ciolacu a arătat că persoanele cu venituri scăzute nu vor plăti mai mult.

„Eu aș lua baza declarațiilor pe venit, aș lua salariul președintelui României, ca să creezi un anumit echilibru”, a adăugat Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
taxe
psd