Marcel Ciolacu, despre un impozit mărit pe deținătorii mai multor proprietăți: E trecut în PNRR

Marcel Ciolacu, despre un impozit mărit pe deținătorii mai multor proprietăți: E trecut în PNRR
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Marcel Ciolacu a declarat, întrebat despre propunerea ministrului de Finanțe Adrian Câciu ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulți bani, precum și cei care au mai mult de două mașini, că impozitul pe proprietăți figurează în PNRR, iar aceste venituri ajung la administrațiile locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„E trecut în PNRR. Scrie la impozitare pe proprietăți. Din construcția veniturilor, mi se pare că avem cea mai mică, 2,2 pe o medie europeana de 4,6 din impozitarea proprietăților. Dacă remarci nu trebuie să vii să-l corectezi? Nu putem să rămânem cu cel mai mici venituri din construcția PIB din Uniunea Europeana. E normal să reașezi periodic. Dar nu e o creștere, repet, poate scazi în alta parte. Veniturile la proprietăți să știți că merg la autoritățile locale, se dezvoltă, nu trebuie să ceară mereu de la bugetul consolidat”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Europa FM despre impozitul pe proprietăți despre care vorbea ministrul de Finanțe.

DOCUMENT Producătorii români de gaze vor fi \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Producătorii români de gaze vor fi "repatriați" cu calculul redevențelor de la Viena la București. În prezent, piața locală este mai scumpă decât cea austriacă

El a mai spus că este o greșeală să crești taxe, atunci când nu ai o creștere economică, scrie News.ro.

„Niciodată când nu ai creștere economică nu poți mări taxele fiindcă greșești. Dar când iei, le poți așeza. Când iei toate construcția veniturilor la buget din taxe, vezi anumite disproporții. Ne comparăm cu țările dezvoltate și încercăm să mergem spre acel trend sau rămânem în bula noastră de a inventa mereu apa caldă? Anul acesta nu că intenționez, e trecut atât în PNRR de către fosta guvernare, cât și în programul de guvernare că vom discuta despre Codul Fiscal. Rămân la părerea mea, de exemplu despre cota unică mult disputată și stiu că mediul de afaceri are o anumite reținere, o înțeleg, e îndreptățită, eu nu știu în acest moment care este cota unică în Romania. Poate găsim o cotă unică care totuși să fie cota unică”, a conchis Ciolacu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, într-un interviu acordat Hotnews, modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toți actorii implicați. Acesta a spus că, pe zona de taxare a proprietăților, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulți bani, precum și cei care au mai mult de două mașini. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
impozit
pnrr