Marea Britanie trebuie să părăsească "total" uniunea vamală europeană, susține Boris Johnson

Marea Britanie trebuie să părăsească "total" uniunea vamală europeană, susține Boris Johnson
scris 28 mai 2018

Șeful diplomației britanice Boris Johnson a insistat luni asupra necesității ca Marea Britanie să părăsească 'total' uniunea vamală europeană după Brexit, pentru a redeveni o putere comercială la nivel mondial, transmite AFP.

''Pentru noi a sosit momentul nu de a fi mai puțin europeni - putem încheia un mare acord de comerț liber cu Uniunea Europeană în beneficiul ambelor părți -, ci de a fi din nou cu adevărat un actor mondial'', a declarat Johnson pentru cotidianul The Telegraph.

Africa cere Europei să îi restituie comorile furate. Peste 90% dintre piesele importante din zona sub-sahariană se află în afara continentului CITEȘTE ȘI Africa cere Europei să îi restituie comorile furate. Peste 90% dintre piesele importante din zona sub-sahariană se află în afara continentului

El a estimat că este momentul pentru a încheia acorduri cu 'țări dinamice'' din America Latină, precum Chile, Peru sau Argentina, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
brexit
boris johnson