Ministrul Finanțelor anunță când introduce factura simplificată

Ministrul Finanțelor anunță când introduce factura simplificată

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Ultimele teste pe aplicația simplificată pentru firmele mici care nu au un volum mare de facturi s-au efectuat luni, iar e-Factura simplificată va putea fi folosită de miercuri, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi am avut ultimele teste pe e-Factura minimal. Sper ca începând de miercuri să poată să fie folosită de către toți. (...) Înseamnă că am simplificat-o la maxim. Ca să aveți o imagine asupra a ceea ce înseamnă simplificarea - am redus numărul de câmpuri de la 160 la 50, astfel încât contribuabili mici să poată să folosească e-Factura și să fie mult mai prietenoasă sau pot să folosească astfel încât astăzi cele 50 de milioane de facturi cu o valoare de peste 550 de miliarde de lei să deservească statul român în colectarea impozitelor și taxelor", a declarat Boloș, scrie Agerpres.

KPMG - amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit CITEȘTE ȘI KPMG - amendată din nou în Marea Britanie pentru nereguli privind activitatea de audit

Pe de altă parte, el a amintit că măsurile avute în vedere sunt cele de control al deficitului bugetar și control al cheltuielilor statului, lucru realizat prin deschiderile de credite bugetare.

"Mai multe măsuri de monitorizare avem în vedere. Măsurile pe care noi le-am avut în trecut - cele care țin de plafonarea cheltuielilor sau cele care țin de anumite tipuri de cheltuieli care să fie în anumite limite - sunt prematur de discutat acum. Trimestrul I va fi hotărâtor pentru ceea ce va însemna măsuri noi sau, dimpotrivă, vom putea merge cu execuția bugetară așa cum am stabilit-o pe parcursul întregului an", a precizat ministrul Finanțelor.

Întrebat cum va ține în control cheltuielile, el a arătat că în această perioadă Ministerul Finanțelor analizează impactul pe care Legea 296 din septembrie 2023 l-a avut asupra veniturilor bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale și a bugetului asigurărilor sociale de sănătate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul finanțelor
factura