Boloș, în disputa armelor pentru inspectorii ANAF: Activitățile economice ilicite nu se fac cu mănuși de catifea

Boloș, în disputa armelor pentru inspectorii ANAF: Activitățile economice ilicite nu se fac cu mănuși de catifea
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că activitățile economice ilicite nu se fac cu "mănuși de catifea", întrebat ce părere are de faptul că premierul Marcel Ciolacu nu este de acord cu militarizarea ANAF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Activitățile economice ilicite, ele nu se fac cu mănuși de catifea. Asta să fie clar pentru toată lumea. Atunci când se confiscă un bun, când se descoperă la aceste confiscări și alte, să zicem, stupefiante sau alte lucruri și atunci... Domnul prim ministru, ca să nu mai avem această discuție că punem pistol pentru plata impozitelor și taxelor, a venit cu soluția aceasta, ca sprijinul pentru astfel de situații să vină din partea jandarmilor și a Poliției. Am vrut să explic că nu a fost o măsură luată sau măsură care s-a discutat, așa, peste noapte. A fost pentru situațiile acestea speciale pe care le avem. Gândiți-vă că se lucrează cu bunuri ilicite și cu sume de bani foarte mari. Când confiști la cineva sumele respective sau trebuie să duci la procuror pe cineva ... Avem nenumărate situații în care inspectorii antifraudă se confruntă cu astfel de situații. Dar soluția cu sprijinul jandarmilor și cu cel al Poliției duce la același rezultat și ca să nu mai existe aceste dezbateri în spațiul public am socotit că e mai bună o pace înțeleaptă", a spus Boloș la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Noi reguli pregătite pentru angajarea muncitorilor străini. Termen la încheierea contractelor de muncă și activitate minimă pentru angajatori. Noi amenzi CITEȘTE ȘI Noi reguli pregătite pentru angajarea muncitorilor străini. Termen la încheierea contractelor de muncă și activitate minimă pentru angajatori. Noi amenzi

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat săptămâna trecută că niciun angajat al ANAF nu va avea pistol.

"Este o prostie și rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control undeva, ceri suport de la Jandarmerie și de la Ministerul de Interne. Știți că asta nu-i de astăzi. Eu vă spun că astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva și-a dorit să aibă pistol de la ANAF. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie și de la MAI", a declarat premierul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel boloș
economie