Nouă lege, adoptată: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ

Nouă lege, adoptată: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ
scris 11 feb 2020

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă va putea fi majorată de la 15,18 lei la 20 lei, conform unui proiect de lege care a primit marți votul final în Camera Deputaților.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

De ce este important: Potrivit legislației în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei.

Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare, după cum a relatat anterior Profit.ro, și a fost adoptat de Senat anul trecut

Pentru a intra în vigoare, proiectul, care a fost adoptat cu unanimitatea voturilor deputaților prezenți, mai trebuie promulgat de șeful statului.

DOCUMENT Consiliul Legislativ atrage atenția că ordonanța de reorganizare a ANAF a fost aprobată de Guvern fără a avea avizul necesar. Consiliul a avizat ordonanța negativ a doua zi după aprobare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Consiliul Legislativ atrage atenția că ordonanța de reorganizare a ANAF a fost aprobată de Guvern fără a avea avizul necesar. Consiliul a avizat ordonanța negativ a doua zi după aprobare

"Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei. Prevederile prezentei legi intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care prezenta lege se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", prevede forma finală a inițiativei legislative.

Conform inițiatorilor, "valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei".

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 euro, în Franța este 11,04 euro, în Grecia este 6 euro, iar în Portugalia este 7,63 euro.

ULTIMA ORĂ Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - aprobată din nou CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Legea PSD, declarată neconstituțională, prin care închisoarea pentru evaziune fiscală este evitată la achitarea prejudiciului - aprobată din nou

”Tichetele de masă au o eficiență remarcabilă în generarea de consum, locuri de muncă și venituri bugetare, ca urmare a efectului de rostogolire a impactului lor pe șase valuri succesive de impuls economic. Fiecare leu acordat în tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani, iar pentru fiecare leu de contribuții sociale scutite de la plată sunt injectați în economia locală aproape 4 lei”, mai susțin inițiatorii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tichete de masa
valoare
maxim
majorare
proiect
parlament