Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut
scris 1 apr 2021

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a scăzut, în primele două luni din 2021, cu 10%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 803 unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele 803 de societăți noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 10,94 milioane de dolari, de 6,5 ori mai mare față de cel al firmelor înmatriculate în ianuarie-februarie 2020, de 1,68 milioane dolari, scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În funcție de domenii, cele mai multe firme înmatriculate în februarie 2021 au fost înregistrate în comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea auto și moto (31,6% din total), în activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (19,54%) și transport, depozitare și comunicații (18,3%).

La finele lunii februarie 2021, în România existau 231.779 de societăți cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 64,941 miliarde de dolari.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Cel mai mare număr de societăți cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 49.749 (capital subscris de 3,86 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparține firmelor olandeze, respectiv 13,153 miliarde de dolari, în 5.543 de firme. 

viewscnt
Afla mai multe despre
onrc
firme straine