O nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge au cea mai mare dobândă

O nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge au cea mai mare dobândă
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2023

Ministerul Finanțelor anunță startul celei de-a doua ediții a Programului de titluri de stat Fidelis, în care donatorii de sânge beneficiază de cea mai mare dobândă. Perioada de subscriere este de două săptămâni, între 17-28 iulie, iar campania de donare de sânge se desfășoară între 18 și 20 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Ministerul Finanțelor, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din București, instituția pune la dispoziția persoanelor care doresc să doneze sânge un centru mobil, în holul central al ministerului, în perioada 18-20 iulie, între orele 8:00-13:30, scrie News.ro.

Eșecul impozitării bacșișului: În cinci luni, la buget au ajuns doar 6 milioane de lei, mai mult de jumătate din București și nici 2.600 de lei din Vaslui CITEȘTE ȘI Eșecul impozitării bacșișului: În cinci luni, la buget au ajuns doar 6 milioane de lei, mai mult de jumătate din București și nici 2.600 de lei din Vaslui

”Este o campanie pentru care avem ca motto «Ce poate fi mai prețios decât viața însăși?» Gândiți-vă la faptul că prin simpla acțiune de a dona sânge, putem aduce speranță și zâmbet pe chipurile celor aflați în nevoie, familiilor lor și comunității în ansamblu. Iar pentru a face completă această mișcare de solidaritate, vom avea un centru de donare chiar în Ministerul Finanțelor, în perioada 18-20 iulie, unde puteți veni să faceți un gest de generozitate și la schimb plecați cu cea mai bună dobândă la titlurile de stat Fidelis. Așadar, vă invit pe fiecare dintre voi să faceți un pas înainte și să vă alăturați acestei campanii. Fac apel inclusiv la membrii Guvernului, să ni se alăture și să fie o sursă de inspirație și de schimbare”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Ce oferă titlurile de stat Fidelis

Titlurile de stat Fidelis sunt o alternativă a depozitelor bancare și se adresează investitorilor care își asumă un risc scăzut. Investitorii care se vor alătura campaniei vor beneficia de dobânda de 7,3% pentru achiziția de titluri de stat emise în lei, cu scadența la un an, față de 6,3% cât s-ar fi acordat în mod normal, a precizat Ministerul Finanțelor.

FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin CITEȘTE ȘI FOTO A murit actrița și cântăreața Jane Birkin

De asemenea, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

În afară de tranșa specială, ediția Fidelis care debutează pe 17 iulie va conține și emisiunile uzuale, respectiv:

  • titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6,30%, respectiv 7,20%;
  • titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Comisioane zero și câștiguri neimpozabile

Cei care investesc în titlurile de stat Fidelis se bucură de facilități precum:

- posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere;

- câștigurile cumulate din dobânzi și profituri sunt neimpozabile;

- flexibilitate în administrarea și diversificarea portofoliului.

viewscnt
Afla mai multe despre
fidelis
ministerul finanțelor