OECD: Oamenii vor taxe mai mari pentru bogați și sisteme de asistență socială mai bune

OECD: Oamenii vor taxe mai mari pentru bogați și sisteme de asistență socială mai bune
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2019

Majoritatea locuitorilor țărilor bogate vor ca persoanele înstărite să plătească taxe mai mari și solicită de asemenea mai multe ajutoare sociale din partea guvernelor, în special pentru pensii și sănătate, arată rezultatele unui sondaj publicat marți de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), transmit Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La elaborarea acestui sondaj, OECD a consultat 22.000 de persoane cu vârsta între 18 și 70 de ani din 21 de țări cu privire la îngrijorările lor și ce cred despre modul în care guvernele îi ajută să răspundă riscurilor sociale și economice.

În toate cele 21 de țări, mai mult de jumătate din cei intervievați au declarat că sunt "pentru", atunci când au fost întrebați dacă guvernele ar trebui să îi taxeze mai mult pe bogați pentru a-i putea spijini pe cei săraci, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională!

Taxele mai mari pentru bogați au devenit o temă politică importantă în multe țări bogate, democrații din SUA propunând majorarea taxelor iar vestele galbene din Franța solicitând ca cei avuți să suporte o povară fiscală mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
bogati
oecd