Precizări transmise de Guvern firmelor pentru obținerea șomajului tehnic

Precizări transmise de Guvern firmelor pentru obținerea șomajului tehnic
scris 30 mar 2020

Ministerul Economiei informează firmele care vor să aplice pentru ajutorul de șomaj tehnic că nu mai sunt necesare certificatele de situație de urgență.

Actele trebuie depuse la ANOFM în format electronic.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

Trebuie depusă o cerere semnată și datată de către angajator și o Declarație pe propria răspundere, precum și lista de angajați aflați în șomaj tehnic. În Declarație li se va cere să certifice faptul că informațiile sunt adevărate și li se prezintă consecința juridică a prezentării unor informații false. Răspunderea este a angajatorului/persoanei care depune cererea.

Cererile pot fi depuse la ANOFM astfel:

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul

Începând cu 1 aprilie, pentru perioada 16-31 martie.
Începând cu 1 mai, pentru perioada 1 aprilie-16 aprilie.

Angajatorii care depun documentele la ANOFM primesc banii în termen de 15 zile de la depunerea documentelor, iar obligația acestora este ca în termen de 3 zile să plătească sumele primite angajaților aflați în șomaj tehnic.

viewscnt
Afla mai multe despre
șomaj tehnic
ministerul economiei