Protest cu avioane din hârtie față de declarația 600 la Ministerul Finanțelor Publice: Vom trimite ministrului Teodorovici declarația 600 pe calea aerului

Protest cu avioane din hârtie față de declarația 600 la Ministerul Finanțelor Publice: Vom trimite ministrului Teodorovici declarația 600 pe calea aerului
scris 7 feb 2018

Un flashmob față de declarația 600 cu avioane din hârtie este anunțat pentru astăzi în fața Ministerului Finanțelor Publice. Protestatarii ar urma să facă avioane din hârtie, apoi să le lanseze către instituție.

"Este timpul să facem Declarația 600 să zboare! Este important să ne facem vocea auzită, să cerem o soluție definitivă la haosul creat de Declarația 600. Vom trimite Ministrului Teodorovici declarația 600, dar nu prin intermediul funcționarilor de la ANAF, ci pe calea aerului”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Flashmob-ul este programat să aibă în jurul orei 12.00, în fața Ministerului Finanțelor Publice. Protestatarii vor face avioane din hârtie pe care le vor lansa către instituție.

Amenda pentru lipsa rovinietei va fi prescrisă dacă șoferul nu este înștiințat în 4 luni de săvârșirea contravenției CITEȘTE ȘI Amenda pentru lipsa rovinietei va fi prescrisă dacă șoferul nu este înștiințat în 4 luni de săvârșirea contravenției

Guvernul a adoptat în 31 ianuarie Ordonanța de Urgență privind prorogarea termenului pentru depunerea declarației 600 de la 31 ianuarie, până în 15 aprilie. Ministerul Finanțelor va trebui apoi să găsească o soluție permanentă care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activități independente.

Cu toate acestea, nu a modificat OUG-ul care stabilește data de 25 martie privind prima plată trimestrială a contribuțiilor de asigurări sociale. Un director din cadrul firmei de consultanță și audit Deloitte România, Radu Derscariu, a explicat pentru News.ro că Fiscul nu poate emite deciziile de impunere fără declarația contribuabilului, caz în care contribuabilul nu are nicio obligație de plată.

Formularul 600 a stârnit controverse în ultimele săptămâni, întrucât impune unor persoane în 2018 contribuții la CAS și CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obținute în acest an, condiția fiind să fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.

Declarația 200, la care a făcut referire Teodorovici, se depune de către persoanele fizice care realizează, în mod individual sau într-o formă de asociere, venituri în bani și/sau în natură, provenind din activități independente, cedarea folosinței bunurilor cu excepția veniturilor din arendă, activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, piscicultură, silvicultură, transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar, jocuri de noroc, alte surse, pentru care contribuabilii au obligația depunerii declarației.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratia 600
finanțe
cas
cass