Reducerile de taxe ale administrației Trump, de 1.500 de miliarde de dolari, nu au influențat investițiile companiilor

Reducerile de taxe ale administrației Trump, de 1.500 de miliarde de dolari, nu au influențat investițiile companiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

Pachetul de reduceri de taxe al administrației Trump, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari, nu a avut un impact major asupra investițiilor companiilor sau a planurilor de angajări, potrivit unui sondaj publicat la un an de la cea mai mare reformă a codului fiscal al Statelor Unite din ultimii peste 30 de ani, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sondajul trimestrial referitor la condițiile de afaceri, publicat luni de Asociația Națională a Economiei Afacerilor (National Association of Business Economics’ - NABE), arată că, deși unele companii au raportat investiții mai mari datorită impozitelor mai mici, 84% dintre respondenți au spus că nu și-au schimbat planurile. În octombrie, 81% dintre respondenți au afirmat că nu și-au modificat planurile, scrie News.ro.

Casa Albă a anticipat că pachetul masiv de stimulente fiscale, în special reducerea impozitului pe profit de la 35% la 21%, va stimula cheltuielile companiilor și creșterea numărului locurilor de muncă. Reducerile de taxe au intrat în vigoare în ianuarie 2018.

ULTIMA ORĂ Record al tuturor timpurilor în România, efect al OUG 114: România a importat sâmbătă seară și 1934 MW. Doar hidrocentralele produceau mai mult, 1951 MW CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Record al tuturor timpurilor în România, efect al OUG 114: România a importat sâmbătă seară și 1934 MW. Doar hidrocentralele produceau mai mult, 1951 MW

”Marea majoritate a respondenților, respectiv 84%, au afirmat, la un an de la intrarea în vigoare a pachetului de reforme, că acestea nu le-au determinat să își modifice planurile de investiții sau de angajare”, a spus președintele NABE, Kevin Swift.

Impozitele mai mici au avut în schimb impact în sectorul producător de bunuri, 50% dintre respondenți afirmând că au mărit investițiile, iar 20% că au redirecționat angajările și investițiile din străinătate în Statele Unite.

Sondajul realizat de NABE sugerează și continuarea încetinirii cheltuielilor, după temperarea semnificativă a acestora în trimestrul al treilea din 2018.

Indicele care măsoară cheltuielile de capital a scăzut în ianuarie la cel mai redus nivel de după iulie 2017. Așteptările referitoare la cheltuielile de capital din următoarele trei luni au scăzut la rândul lor.

Potrivit sondajului, rata angajărilor a crescut modest în trimestrul patru din 2018, comparativ cu trimestrul al treilea

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
reducere taxe