Reforma muncii detașate, validată de eurodeputați

Reforma muncii detașate, validată de eurodeputați
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2018

Parlamentul European (PE), reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a aprobat cu o largă majoritate de 456 la 147 de voturi și 49 de abțineri reforma muncii detașate, un text negociat timp de peste doi ani, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul lui martie, negociatori PE au ajuns la un acord cu Consiliul, care reprezintă cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), și Comisia Europeană (CE), scrie News.ro.

Statele membre au de-acum termen doi ani să transpună această directivă.

ANAF verifică firmele care fac importuri în Portul Constanța Sud - Agigea CITEȘTE ȘI ANAF verifică firmele care fac importuri în Portul Constanța Sud - Agigea

Detașarea muncitorilor le permite europenilor să muncească în altă țară decât a lor și să cotizeze la sistemul securității sociale din țara lor de origine.

Subiectul a fost o temă emblematică a campaniei prezidențiale franceze, iar acordul european este considerat o victorie a lui Emmanuel Macron.

”Un succes esențial pentru o Europă care protejează!”, și-a exprimat satosfacția marți, într-un mesaj postat pe Twitter, președintele francez.

”Această directivă revizuită va permite o îmbunătățire a condițiilor muncitorilor, asigurând o concurență mai loială între întreprinderile europene, care vor fi nevoite să concureze în competențe și nu în social”, a declarat eurodeputata franceză Élisabeth Morin-Chartier (PPE), coraportoare a textului, după adoptarea directivei.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
munca detasata