România, cele mai mari creșteri de prețuri din UE pentru a treia lună la rând

România, cele mai mari creșteri de prețuri din UE pentru a treia lună la rând
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 apr 2019

România a avut, și luna trecută, cea mai mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, în condițiile în care rata anuală a inflației a urcat la 4,2%, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Topul creșterilor de preț este completat de Ungaria, cu o creștere de 3,8% a prețurilor de consum, și Olanda, cu o rată a inflației de 2,9%.

Primul loc în topul european al scumpirilor a devenit o poziție obișnuită pentru România. Astfel, martie a fost a treia lună consecutivă în care România a avut cel mai puternic salt al prețurilor de consum după ce, în septembrie anul trecut, a cedat, pentru prima dată în 9 luni, primul loc în clasamentul scumpirilor.

Startup-ul fondat de români UiPath donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame CITEȘTE ȘI Startup-ul fondat de români UiPath donează 1 milion de euro pentru Notre-Dame

În februarie, România a avut o rată a inflației de 4%, cea mai mare din UE la acel moment și în urcare de la 3,2% în luna ianuarie.

La nivelul zonei euro, inflația a fost de 1,4% luna trecută, în scădere, de la 1,5% februarie, menținându-se sub șinta Băncii Centrale Europene, de aproape 2%. Inflația CORE, care exclude prețurile la energie, alimente alcool și tutun, considerate puternic volatile, a fost de 0,8%, în coborâre de la 1% în luna percedentă.

La nivelul UE, creșterea prețurilor de consum a rămas, în martie, la 1,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpiri
preturi
eurostat
rata inflatiei
cea mai mare inflatie
top scumpiri