ULTIMA ORĂ Dragnea anunță cum schimbă programul "Prima casă": extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei

ULTIMA ORĂ Dragnea anunță cum schimbă programul "Prima casă": extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei
scris 23 mai 2019

Programul "Prima casă" va fi extins și redenumit "O familie - o casă", cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, arătându-se sigur că vor fi bănci care vor susține modificarea.

Elis Pavaje, liderul pieței de pavaje din România, mizează pe o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în acest an CITEȘTE ȘI Elis Pavaje, liderul pieței de pavaje din România, mizează pe o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în acest an

"Extindem Prima casă și numim programul O familie - O casă. Condițiile la Prima casă au fost bune inițial, dar au devenit mult prea restrictive și toți sunt nemulțumiți. În primul rând dăm o valoare mai mare, 570.000 de lei, adică să poată să își cumpere o casă, nu o bojdeucă. Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puțini mai aveau acces și la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susține asta", a spus Dragnea la România TV, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat anunțase anterior intenția autorităților de a modifica programul, șefii Băncii Transilvania, BCR și BRD spunând că așteaptă clarificări.

G4Media: Comisia Europeană amenință România cu ”opțiunea nucleară” – declanșarea Articolului 7. MCV va fi înlocuit cu un mecanism și mai dur dacă modificările la Codurile penale intră în vigoare CITEȘTE ȘI G4Media: Comisia Europeană amenință România cu ”opțiunea nucleară” – declanșarea Articolului 7. MCV va fi înlocuit cu un mecanism și mai dur dacă modificările la Codurile penale intră în vigoare

 

Programul Prima Casă se adresează persoanelor care au până în 35 de ani, oferindu-le oportunitatea de a accesa un credit imobiliar cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate. 

De la lansarea programului în anul 2009 și până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

Astăzi, programul este derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu dragnea
prima casa