Dragnea anunță intenția de a schimba programul Prima Casă, cu "rate fixe și credit mai avantajos", și evocă „înghețarea impozitelor pe proprietate până în 2040"

Dragnea anunță intenția de a schimba programul Prima Casă, cu "rate fixe și credit mai avantajos", și evocă „înghețarea impozitelor pe proprietate până în 2040"
scris 13 mai 2019

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat intenția Puterii de a modifica programul Prima Casă, prin impunerea unor "rate fixe" și asigurarea unor condiții mai avantajoase la obținerea unui credit, în condițiile în care acest program este derulat însă cu sprijinul băncilor.

"Am discutat despre programul Prima Casă. Vrem să facilităm acest lucru pentru că vrem să crească programul, pe de o parte pentru ca tinerii să aibă acces la o locuință și, pe de altă parte, să sprijinim domeniul construcțiilor. Discutăm serios despre rate fixe și condiții mai ușoare la creditele pentru Prima Casă. Vrem să venim cu niște măsuri foarte serioase care să creeze facilități semnificative și să dinamizăm domeniul respectiv. Procedurile sunt, doar o să ieșim cu astea. Prezentăm elemente. Creditul să fie luat în condiții mai avantajoase, să fie rambursat în condiții mai avantajoase. Dar în același timp dezvoltăm și sectorul de locuințe”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, România TV.

G4Media: Comisia Europeană amenință România cu ”opțiunea nucleară” – declanșarea Articolului 7. MCV va fi înlocuit cu un mecanism și mai dur dacă modificările la Codurile penale intră în vigoare CITEȘTE ȘI G4Media: Comisia Europeană amenință România cu ”opțiunea nucleară” – declanșarea Articolului 7. MCV va fi înlocuit cu un mecanism și mai dur dacă modificările la Codurile penale intră în vigoare

De asemenea, Dragnea a mai susținut că există la acest moment o discuție despre „înghețarea impozitelor pe proprietate până în 2040".

Programul Prima Casă se adresează persoanelor care au până în 35 de ani, oferindu-le oportunitatea de a accesa un credit imobiliar cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate. 

De la lansarea programului în anul 2009 și până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

Astăzi, programul este derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu dragnea
prima casa