ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor, pas înapoi - Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii!

ULTIMA ORĂ Ministrul Finanțelor, pas înapoi - Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii!

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, transmite că problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară, dar precizează că nu va fi amânată creșterea contribuției la Pilonul II de pensii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un proiect de ordonanță de urgență prevede, printre altele, că creșterea contribuției la Pilonul II de pensii, de la 3,75% la 4.75%, va fi amânată 2 ani, până în 2026.

”Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, spune însă acum ministrul Finanțelor.

FOTO Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 sisteme noi de scanare cu raze X CITEȘTE ȘI FOTO Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 sisteme noi de scanare cu raze X

Acesta afirmă că problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară.

”Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera”, a mai transmis ministrul.

Acesta a precizat că deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

EXCLUSIV Vești bune pe deficit pentru Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vești bune pe deficit pentru Guvern

”Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a mai afirmat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
pilonul ii