Washingtonul se pregătește să impună taxe la importurile de oțel și aluminiu din Uniunea Europeană

Washingtonul se pregătește să impună taxe la importurile de oțel și aluminiu din Uniunea Europeană
scris 31 mai 2018

Administrația americană s-ar pregăti să anunțe aplicarea de taxe vamale suplimentare la importurile de oțel și aluminiu din Uniunea Europeană cu începere de joi, cu o zi înainte de data limită a exceptării acordate europenilor de Washington, a afirmat miercuri Wall Street Journal (WSJ), transmite AFP.

Jurnalul, care citează surse apropiate dosarului, a scris că administrația Trump este pregătită să lase această perioadă de exceptare să se încheie. Un acord de ultim moment este încă posibil, deși foarte puțin probabil, au informat WSJ aceste surse, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană va propune un program de finanțare de 30 de miliarde de euro pentru țările afectate de șocuri economice CITEȘTE ȘI Comisia Europeană va propune un program de finanțare de 30 de miliarde de euro pentru țările afectate de șocuri economice

Președintele american, Donald Trump, a anunțat în martie taxe vamale suplimentare de 25% asupra oțelului și de 10% asupra aluminiului, înainte de a acorda exceptări unora dintre aliații Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
otel
taxe
trump