În ciuda incertitudinii economice larg răspândite, 2021 a reprezentat un an record pentru domeniul imobiliar global, cu volume de vânzare în creștere peste așteptări. 2022 se conturează deja un foarte bun an pentru investitorul sofisticat care înțelege tendințele accelerate din piața imobiliară pe fondul Covid-19 și știe să profite de ele. Iar investițiile de pe piața rezidențială devin tot mai interesante. În vecinătatea lacului Snagov, la 30 de minute de centrul financiar al Capitalei, se află un domeniu unicat, ce bifează cu succes atributele unei investiții chibzuite.
Volkswagen a demarat producția lui ID.4 în a doua uzină din Germania și anunță că va crește astfel volumul de autovehicule electrice livrate. Constructorul țintește 1,2 milioane de mașini electrice produse anual, peste volumul vândut de Tesla.
Producătorul de mașini premium Mercedes-Benz a decis să diminueze numărul de showroom-uri și dealeri, atât în Germania, cât și în restul țărilor, pentru a migra către platformele de vânzări online, potrivit directorului financiar.
În lipsa unui smartphone produs de Microsoft, fondatorul companiei a trebuit să se mulțumească cu un smartphone bazat pe Android, însă, nu orice fel de smartphone, ci unul pliabil.
Cel mai mare constructor auto din lume, Toyota, și-a ajustat planurile de producție pentru luna iunie și a anunțat și noile estimări pentru restul anului. Chiar dacă scăderile sunt mai mici decât până acum, constructorul spune că va pierde „zeci de mii de autovehicule”.
Logic Computer, Mida Soft Business, Pragma Computers, Safetech Innovations, Axel Soft IT Group, S&T România, Concept Electronics, Kluger Training, Orange Romania și Romsym Consulting s-au înscris la o licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru furnizarea de echipamente destinate managementului vulnerabilităților cibernetice ale sistemelor de comunicații și servicii de formare profesională.
Compania canadiană Gabriel Resources, principalul acționar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), vrea să atragă 5,6 de milioane de dolari de la investitori, bani ce ar urma să fie folosiți pentru acoperirea unor costuri legate de procesul de arbitraj cu România și finanțarea capitalului de lucru.
Analistul politic Radu Magdin susține că Rusia și-a luat măsuri din timp și a anticipat pachetele de sancțiuni care aveau să urmeze invaziei în Ucraina. Astfel că, momentan, Kremlinul poate să reziste, sprijinit și de alte state, care se opun din diferite considerente sancțiunilor impuse Rusiei de către UE.
Invazia Rusiei în Ucraina a sporit gradul de înțelegere asupra problemelor globale și a interconectivității. Pe lângă preocupările legate de problemele geopolitice și de apărare, vedem o atenție reînnoită în privința stării comerțului internațional. După ce a continuat politicile comerciale distructive ale lui Donald Trump timp de mai bine de un an, administrația președintelui american Joe Biden pare să fi recunoscut, în sfârșit, importanța unor relații comerciale puternice. Statele Unite organizează consultări cu Uniunea Europeană pentru a extinde cooperarea în domeniile comerțului și tehnologiei, precum și cu alții, în chestiuni ca agricultura.
Trei tineri antreprenori români, co-fondatori rEVOLUTION Media, vor să transforme compania, până în 2025, în leaderul pieței de marketing la nivel european. Gabriel Bălan, co-fondator și CEO, descrie într-un interviu acordat Profit.ro planurile de dezvoltare, lecțiile antreprenoriatului și cum trebuie să arate colaborarea cu banca pentru un adevărat parteneriat pe termen lung.