Toate ştirile

80 de țări au ajuns la un acord în comerțul digital

80 de țări au ajuns la un acord în comerțul digital

ieri, 18:12

Organizația Mondială a Comerțului a anunțat că aproximativ 80 de țări au ajuns la un acord privind reglementările care guvernează comerțul digital, inclusiv recunoașterea semnăturilor electronice și protecția împotriva fraudelor online, dar Statele Unite nu au semnat documentul, transmite Reuters.

  • Infiltrații majore în Mina Victoria de la Salina Slănic
    Infiltrații majore în Mina Victoria de la Salina Slănic
    ieri, 18:00

    În Mina Victoria de la Salina Slănic, exploatare oprită în anul 1992, există o infiltrație majoră de apă. Cel puțin așa susțin reprezentanții Societății Naționale a Sării SA, care spun că apa de la infiltrații provine din pârâul Slănic și nu este apă de zăcământ. Mai mult, legat de evacuarea apei din subteran, reprezentanții Societății Naționale a Sării SA susțin că „instituțiile abilitate au precizat că este acceptabil un debit de evacuare de 25l/s în condițiile actuale ale debitului cursului de apă”.

  • ANABI a preluat în administrare criptomonede de 4 milioane dolari
    ANABI a preluat în administrare criptomonede de 4 milioane dolari
    ieri, 17:44

    Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) anunță că a preluat în administrare diferite criptomonede, în valoare estimată de aproximativ 18.315.360 lei, echivalentul a aproximativ 4 milioane dolari, din dispoziția procurorilor DIICOT.

  • CONFIRMARE - OFICIAL Deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru primele șase luni
    CONFIRMARE - OFICIAL Deficit bugetar de 3,6% din PIB pentru primele șase luni
    ieri, 17:38

    Guvernul a înregistrat un deficit bugetar de 3,6% din PIB, 63,67 miliarde lei, pentru primele șase luni din acest an, comparativ cu 2,32% din PIB, de 37,21 miliarde lei, în primele șase luni ale anului 2023. Profit.ro a anunțat deficitul pentru prima jumătate a anului încă de la începutul lunii iulie, iar recent premierul Marcel Ciolacu a confirmat datele respective.

  • Elon Musk va discuta cu boardul Tesla despre o investiție de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligență artificială xAI
    Elon Musk va discuta cu boardul Tesla despre o investiție de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligență artificială xAI
    ieri, 17:19

    CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că va discuta cu boardul Tesla despre o investiție de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligență artificială xAI, deoarece producătorul de vehicule electrice încearcă să își mărească eforturile de a accelera dezvoltarea robotaxiului și proiectul de conducere autonomă, transmite Reuters.

  • Profitul net al Mercedes scade, pe fondul căderii vânzărilor
    Profitul net al Mercedes scade, pe fondul căderii vânzărilor
    ieri, 16:57

    Constructorul german de automobile premium Mercedes-Benz a anunțat o scădere cu 15,9% a profitului net în trimestrul al doilea, în ritm anual, afectat de scăderea vânzărilor, în special ale modelelor sale de lux, potrivit AFP.

  • Taxa pe lux: la o mașină de 100.000 de euro, impozitul este mai mic decât un plin de benzină. Cine și cum trebuie să o plătească
    Taxa pe lux: la o mașină de 100.000 de euro, impozitul este mai mic decât un plin de benzină. Cine și cum trebuie să o plătească
    ieri, 16:28

    Persoanele fizice, inclusiv firmele, vor trebui să depună un formular la ANAF până la 30 septembrie și să plătească așa-numita „taxă pe lux”, adică un impozit pe mașinile ceva mai scumpe. În opinia Guvernului, o mașină scumpă este cea care depășește 375.000 lei, adică 75.000 euro, dacă facem un calcul la un curs de 5 lei/euro pentru a fi mai ușor de explicat.

  • România intervine împotriva site-urilor ilegale de jocuri de noroc online
    România intervine împotriva site-urilor ilegale de jocuri de noroc online
    ieri, 15:57

    Autoritatea de jocuri de noroc din România, ONJN, a luat măsuri decisive împotriva jocurilor de noroc online ilegale, adăugând pe lista neagră opt domenii și având în vedere încă șase pentru posibile acțiuni legale. Aceste măsuri reflectă dedicarea regulatorului pentru combaterea activităților de jocuri de noroc nelicențiate pe teritoriul țării.

  • Kremlinul recunoaște - natalitatea în Rusia este "catastrofală"
    Kremlinul recunoaște - natalitatea în Rusia este "catastrofală"
    ieri, 15:52

    Kremlinul a recunoscut că natalitatea în Rusia este "catastrofală" pentru viitorul țării, care are acum aproximativ 144 de milioane de locuitori, informează EFE.

  • Producătorul genților de lux Birkin crește și iese în evidență după rezultatele dezamăgitoare ale rivalilor
    Producătorul genților de lux Birkin crește și iese în evidență după rezultatele dezamăgitoare ale rivalilor
    ieri, 15:36

    Hermes, compania care deține celebrul brand de genți Birkin, a raportat o creștere de 13% a vânzărilor, relatează Reuters. Rezultatele grupului francez ies în evidență după o serie de rezultate dezamăgitoare ale vânzărilor din partea rivalilor – inclusiv Kering și LVMH – care au sporit îngrijorarea investitorilor cu privire la perspectivele incerte ale sectorului de lux în următoarele luni.