Acțiunile Moderna, la un nou maxim record după autorizarea vaccinului anti-Covid în India

Acțiunile Moderna, la un nou maxim record după autorizarea vaccinului anti-Covid în India
scris 29 iun 2021

Acțiunile Moderna s-au apreciat la un nivel maxim record marți, după ce compania americană a transmis că vaccinul său anti-Covid a fost autorizat în India și că acesta produce anticorpi împotriva variantei Delta a coronavirusului.

Moderna a testat răspunsul imun provocat de vaccinul său la diferite variante ale coronavirusului identificate până în prezent, inclusiv la varianta Delta, rezultatele arătând că vaccinul “produce titre [de anticorpi] de neutralizare împotriva tuturor variantelor testate”.

Varinta Delta, care a apărut în India și s-a răspândit în întreaga lume, este pe cale să devină tulpina dominantă în Franța, Germania, Africa de Sud, precum și în alte state, scrie Bloomberg.

INFOGRAFIC România, prima în lume la libertatea de mișcare permisă persoanelor vaccinate CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC România, prima în lume la libertatea de mișcare permisă persoanelor vaccinate

Autoritățile indiene au aprobat, marți, vaccinul Moderna pentru inocularea adulților din țară, în situații de urgență.

Acțiunile companiei s-au apreciat cu până la 6,9% în urma informațiilor și au atins un maxim record de 238,40 de dolari, depășind recordul intraday anterior, consemnat în aprilie.

De la începutul anului, acțiunile Moderna au câștigat aproape 126% în valoare.

Titlurile companiei germane BioNTech, care produce, în parteneriat cu Pfizer, un vaccin anti-Covid rival, s-au apreciat cu 164%.

Ambii producători de vaccinuri au înregistrat creșteri pe bursă de peste 250% în ultimele 12 luni.

Acțiunile Moderna, la un nou maxim record după autorizarea vaccinului anti-Covid în India

viewscnt
Afla mai multe despre
moderna
actiuni moderna
vaccin covid moderna
varianta delta
coronavirus
pandemie