NN Group confirmă că vrea să cumpere unele active din Europa ale MetLife

NN Group confirmă că vrea să cumpere unele active din Europa ale MetLife
scris 28 iun 2021

Grupul olandez de asigurări NN Group NV a confirmat oficial că poartă discuții pentru preluarea unei părți din activele europene ale rivalului american MetLife Inc., precizând că aceste discuții fac parte din strategia sa de a-și consolida poziția de lider pe piețele cu potențial atractiv de creștere, transmite Bloomberg.

Anterior a fost relatat că cea mai mare companie olandeză de asigurări, NN Group, care în România asigură administrarea și celui mai important fond de pensii din România, de la Pilonul II, NN Pensii, cu 2 milioane de cotizanți este în discuții pentru a cumpăra o parte din activele europene de asigurări de viață ale companiei americane de asiurări MetLife pentru aproximativ 740 de milioane de dolari.

Un acord ar putea fi încheiat pentru unitățile din Grecia și Polonia, nefiind însă o decizie finală deoarece pot apărea și alți ofertanți.

CEO-ul Pfizer transmite că vom reveni la viața normală la finele acestui an, în țările dezvoltate, iar la finalul anului viitor întreaga Planetă va reveni la viața de dinainte de pandemie CITEȘTE ȘI CEO-ul Pfizer transmite că vom reveni la viața normală la finele acestui an, în țările dezvoltate, iar la finalul anului viitor întreaga Planetă va reveni la viața de dinainte de pandemie

Grupul NN din România include activitățile NN Asigurări de Viață și NN Pensii, companii lider pe piețele de profil, și NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

MetLife este una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life are 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață și 2,5 milioane de clienți.

În urmă cu doi ani, grupul italian de asigurări Assicurazioni Generali SpA negocia cumpărarea celei mai mari părți a activelor din Europa ale rivalei americane MetLife, dar discuțiile s-au blocat din cauza divergențelor privind prețul.

MetLife, cu sediul în New York, vinde activele în timp ce încearcă să-și eficientizeze activitatea globală. Operațiunile sale din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au raportat câștiguri ajustate de 327 milioane dolari în 2020, în creștere de la 282 milioane dolari în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
metlife