Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari

Înșelătorie istorică cu bitcoin: Doi frați din Africa de Sud au dispărut cu monede de circa 3,6 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2021

Doi frați din Africa de Sud, proprietarii unei platforme de investiții în criptomonede, au dispărut după ce ar fi furat bitcoin în valoare de 3,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Frauda este una dintre cele mai mari înșelătorii de până acum pe piața criptomonedelor, posibil cea mai mare din istorie.

Elon Musk își vinde și ultima casă după scandalul ProPublica CITEȘTE ȘI Elon Musk își vinde și ultima casă după scandalul ProPublica

Clienții companiei deținute de cei doi frați, numită AfriCrypt, au fost înformați în aprilie că platforma a fost atacată de hackeri. Potrivit datelor disponibile la acest moment, se pare că de fapt monedele au fost furate de proprietarii companiei de investiții.

Primele semne de întrebare au apărut încă din aprilie, când clienții au fost rugați să nu apeleze la autorități, deoarece ar putea îngreuna recuperarea fondurilor.

INFOGRAFIC Analiștii avertizează: bitcoin poate continua prăbușirea CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Analiștii avertizează: bitcoin poate continua prăbușirea

Posibilul furt vizează circa 69.000 de monede bitcoin. În aprilie, la momentul dispariției fraților Ameer și Raees Cajee, monedele valorau circa 3,6 miliarde de dolari. La prețul de astăzi, valoarea monedelor este considerabil mai mică, de circa 2,3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
africa de sud
africrypt
frauda bitcoin
inselatorie bitcoin
bitcoin scam
platforma bitcoin