Activitatea de fuziuni și achiziții din Europa întâmpină dificultăți din cauza accesului mai dificil la finanțare

Activitatea de fuziuni și achiziții din Europa întâmpină dificultăți din cauza accesului mai dificil la finanțare
scris 24 iun 2022
Activitatea de fuziuni și achiziții din Europa întâmpină dificultăți din cauza lipsei banilor, relevă o analiză Bloomberg.
 
După mai mult de un deceniu în care finanțarea a fost disponibilă fără restricții, dificultățile de pe piețe fac ca băncile să fie mai puțin dispuse să acorde împrumuturi pentru fuziuni și achiziții majore. 
Președintele Fed admite, în modul cel mai explicit de până acum, că economia SUA poate intra în recesiune CITEȘTE ȘI Președintele Fed admite, în modul cel mai explicit de până acum, că economia SUA poate intra în recesiune

Acest lucru a creat probleme pentru tranzacții europene în valoare de cel puțin 25 de miliarde de dolari, inclusiv câteva tranzacții foarte mari din Marea Britanie.

"Băncile se află astăzi sub o mare presiune, iar robinetul se strânge în ceea ce privește acordarea de împrumuturi atunci când gradul de îndatorare este ridicat", a declarat Alison Harding-Jones, șefa departamentului de fuziuni și achiziții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa din cadrul Citigroup.
 
O multitudine de provocări au zguduit piețele globale, de la inflația ridicată și creșterea ratelor de dobândă, la atacul Rusiei asupra Ucrainei și pericolul unei recesiuni. 
 
În acest an, băncile au întâmpinat probleme la vânzarea unor datorii de 6,6 miliarde de lire sterline (8,1 miliarde de dolari) legate de preluarea de către Clayton Dubilier & Rice a lanțului de supermarketuri britanic Wm Morrison Supermarkets Plc. În prezent, întrebarea este cum vor fi obținute finanțările necesare pentru tranzacții, inclusiv posibila achiziție de peste 5 miliarde de lire sterline a lanțului britanic de farmacii Boots și vânzarea de 5 miliarde de lire sterline a operatorului britanic de benzinării Motor Fuel Group Ltd. 
 
"Este în mod clar un mediu diferit față de cel de anul trecut, când finanțarea ieftină și volatilitatea mai mică au facilitat multe dintre tranzacții", a declarat Guillermo Baygual, șef al departamentului de fuziuni și achiziții în EMEA la JPMorgan.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fuziuni
achizitii
m&a
bloomberg