Aliații lui Viktor Orban vor să preia controlul la aeroportul internațional din Budapesta

Aliații lui Viktor Orban vor să preia controlul la aeroportul internațional din Budapesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2020

Premierul ungar Viktor Orban a fost întotdeauna deschis cu privire la dorința sa de a-i înlătura pe proprietarii străini ai operatorului aeroportuar Budapest Airport Zrt., care deține unul din hub-urile aeriene cu cel mai puternic ritm de creștere din lume, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unor surse din apropierea discuțiilor, în contextul actual în care pandemia de coronavirus a diminuat valoarea companiilor care gestionează aeroporturi, aliații lui Viktor Orban, printre care se numără și compania de rafinare Mol Nyrt., au făcut o ofertă nesolicitată pentru aeroportul internațional din Budapesta, scrie Agerpres.

Grupul olandez NN, lider local pe segmentul polițelor de viață, intră în România și pe segmentul asigurărilor de locuință CITEȘTE ȘI Grupul olandez NN, lider local pe segmentul polițelor de viață, intră în România și pe segmentul asigurărilor de locuință

Una din surse a precizat că un consorțiu de investitori ungari, din care face parte și Mol, a mandatat un om de afaceri care are legături cu familia Orban să depună o ofertă. Aceasta deși cei trei proprietari ai Budapest Airport Zrt., fondul suveran din Singapore (GIC), un fond de pensii canadian și operatorul aeroportuar AviAlliance, care la rândul său este deținut de un alt fond canadian, nu au intenția de a vinde aeroportul din Budapesta.

Grație companiilor low-cost, Ungaria a devenit o destinație populară pentru călătorii. Profiturile înregistrate de aeroportul din Budapesta au crescut cu 43% în ultimii trei ani ajungând la 331 milioane euro în 2019.

Sursele citate de Bloomberg susțin că reprezentantul consorțiului care a făcut o ofertă pentru aeroportul din Budapesta este Daniel Jellinek, un dezvoltator imobiliar care a făcut afaceri cu ginerele lui Orban, Istvan Tiborcz. Alături de acesta ar fi grupul petrolier Mol, care este condus de un apropiat al lui Orban și încearcă să își diversifice operațiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional din budapesta
viktor orban