Alibaba neagă că dă afară angajați și spune că vrea să recruteze 15.000 de persoane

Alibaba neagă că dă afară angajați și spune că vrea să recruteze 15.000 de persoane
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 mai 2023

Gigantul chinez din e-comerț și tehnologie Alibaba a anunțat că intenționează să angajeze 15.000 de persoane în acest an, respingând informațiile potrivit cărora ar concedia angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alibaba Group Holding a caracterizat relatările privind disponibilizările drept "zvonuri" și a spus că plecările angajaților fac parte din "fluxul normal" de activitate, scrie Bloomberg.

Compania a precizat, într-un comunicat, că cele șase divizii de afaceri majore ale sale au nevoie să angajeze 15.000 de persoane în total până la finele anului.

Nvidia crește puternic după estimări privind venituri record, alimentând un raliu pentru companiile din AI CITEȘTE ȘI Nvidia crește puternic după estimări privind venituri record, alimentând un raliu pentru companiile din AI

Potrivit informațiilor apărute în această săptămână, Alibaba va reduce 7% din forța de muncă la divizia sa de cloud computing, care se pregătește pentru o ofertă publică inițială. Bloomberg News a relatat că Alibaba oferă angajaților vizați pachete compensatorii sau transferuri către alte unități ale grupului.

Anterior, Alibaba a declarat că urmărește o divizare în șase direcții a operațiunilor sale, în timp ce se adaptează la o creștere mai lentă, în condițiile intensificării controlului de reglementare în industria tehnologică chineză.

Alibaba Cloud, una dintre cele mai mari divizii, este a treia unitate care urmărește o strângere de fonduri independentă și potențiale listări la bursă, după diviziile de logistică și comerț internațional.

Alibaba avea peste 235.000 de angajați în luna martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba group holding
angajari alibaba
concedieri tehnologie
jack ma