UE a înghețat active ale băncii centrale rusești de peste 200 miliarde euro de la începutul războiului

UE a înghețat active ale băncii centrale rusești de peste 200 miliarde euro de la începutul războiului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2023
Uniunea Europeană a înghețat active ale băncii centrale rusești de peste 200 miliarde euro de la începutul războiului din Ucraina și discută acum moduri de utilizare a acestora pentru refacerea țării afectate de război, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Statele UE au raportat noile cifre privind activele blocate în urma celui de-al 10-lea pachet de sancțiuni, care a obligat băncile să divulge informații privind mărimea deținerilor lor.
Meta a dat afară un nou val de angajați CITEȘTE ȘI Meta a dat afară un nou val de angajați

"UE se angajează să se asigure că Rusia plătește pentru daunele cauzate în Ucraina", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, care a confirmat cifrele, citat de Bloomberg.

De aceea, UE "explorează modalitățile de utilizare a activelor rusești înghețate și imobilizate în acest scop".
 
UE a înghețat, de asemenea, 24,1 miliarde de euro în active private rusești ale persoanelor și entităților sancționate de la invazia Ucrainei. Blocul a sancționat aproape 1 500 de persoane, a restricționat exporturile pentru sute de bunuri și tehnologii și a vizat multe dintre sursele cheie de venit ale Moscovei, dar s-a străduit să găsească și să înghețe activele miliardarilor ruși sancționați.
 
Comisia colaborează îndeaproape cu Suedia, care deține președinția rotativă a UE, "pentru a avansa discuțiile" privind opțiunile propuse pentru utilizarea activelor înghețate ale băncii centrale, a declarat Wigand.
 
UE continuă, de asemenea, discuțiile pe această temă cu aliații internaționali "pentru a asigura coordonarea necesară la nivel internațional". Este anticipat ca liderii UE să discute acest subiect la următoarea lor reuniune din iunie.
viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraia
razboi