Meta a dat afară un nou val de angajați

Meta a dat afară un nou val de angajați
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 mai 2023
Meta Platforms a anunțat astăzi angajații care vor fi concediați în runda de disponibilizări pregătită săptămâna trecută, potrivit Bloomberg. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Concedierile finalizează cea mai mare parte a restructurării pe care CEO-ul Mark Zuckerberg a anunțat-o în martie, prin care sunt eliminate 10.000 de posturi. Reducerile inițiale au afectat departamentele de recrutare și de resurse umane ale companiei, iar la sfârșitul lunii aprilie au fost tăiate locurile de muncă din echipele de tehnologie ale Meta.
 
Angajații disponibilizați astăzi fac parte din departamentele de business.
Activitatea manufacturieră din zona euro, cel mai abrupt declin de când pandemia închidea fabricile CITEȘTE ȘI Activitatea manufacturieră din zona euro, cel mai abrupt declin de când pandemia închidea fabricile

Zuckerberg a declarat că alte concedieri ar putea avea loc doar în cazuri izolate până la finele anului.

Compania, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a declarat că disponibilizările au fost necesare pentru a îmbunătăți eficiența, după ce a făcut angajări excesive în timpul pandemiei. Meta a promis o dezvoltare mai rapidă a produselor și un proces decizional mai rapid, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să crească cu peste 100% până acum în acest an. 
 
Dar angajații spun că unele proiecte importante au fost în impas. 
 
Totodată, se pare că, după ce Zuckerberg a anunțat ce divizii de business vor fi vizate în noul val de concedieri, în urmă cu câteva săptămâni, angajații au devenit neliniștiți și demotivați, evitând să lucreze până la clarificarea situației.
viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
concedieri meta