Alibaba concediază din forța de muncă la divizia sa de cloud computing

Alibaba concediază din forța de muncă la divizia sa de cloud computing
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2023

Alibaba reduce cu 7% din forța de muncă la divizia sa de cloud computing, care se pregătește pentru o ofertă publică inițială, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În cadrul restructurării, confirmată pentru CNBC de o persoană familiarizată cu problema, care a preferat să rămână anonimă pentru că nu au putut vorbi public, gigantul chinez de comerț electronic va oferi pachete de compensații celor afectați, scrie News.ro.

DOCUMENT România vrea introducerea unei forme de scanare a mesajelor digitale criptate CITEȘTE ȘI DOCUMENT România vrea introducerea unei forme de scanare a mesajelor digitale criptate

Alibaba a început să informeze personalul cu privire la disponibilizări și, de asemenea, ajută angajații să se mute în diferite alte poziții la nivel intern, dacă doresc, a adăugat aceeași sursă.

Acest lucru vine după ce a anunțat în martie planuri de a împărți compania în șase unități de afaceri, fiecare cu propriul director executiv și consiliu de administrație.

Săptămâna trecută, compania a anunțat planuri pentru o separare completă a unității sale de cloud computing și a declarat că intenționează ca divizia să devină o companie independentă, listată la bursă.

Alibaba își propune să finalizeze separarea în următoarele 12 luni.

CEO-ul Alibaba, Daniel Zhang, a văzut de multă vreme cloud computingul ca o parte cheie a viitorului gigantului de comerț electronic, dar acesta în prezent reprezintă doar 9% din veniturile totale ale grupului.

Și veniturile au scăzut semnificativ în ultimele trimestre. De fapt, veniturile au scăzut cu 2% de la an la an, în primul trimestru al anului.

Zhang a spus, la conferința companiei privind veniturile, de săptămâna trecută, că acest lucru a fost determinat ”parțial mișcării noastre proactive de a ne ajusta structura veniturilor și de a ne concentra pe creșterea de înaltă calitate, precum și un rezultat al schimbărilor externe ale mediului de piață și al compoziției clienților”.

VIDEO Radu Rizoiu, conciliator onorific CSALB, Profesor universitar la Facultatea de Drept din București: Acum zece ani băncile intraseră într-o logică a conflictului. Managementul băncilor se temea să accepte cererile clienților CITEȘTE ȘI VIDEO Radu Rizoiu, conciliator onorific CSALB, Profesor universitar la Facultatea de Drept din București: Acum zece ani băncile intraseră într-o logică a conflictului. Managementul băncilor se temea să accepte cererile clienților

Proprietarul TikTok, ByteDance, a început să-și mute operațiunile internaționale din cloud-ul Alibaba, ceea ce continuă să afecteze afacerea în cloud a companiei.

Cu toate acestea, Alibaba a făcut ceva progrese cu afacerea sa în cloud, în ultimii câțiva ani. Este jucătorul numărul unu în funcție de cota de piață în China și numărul doi în Asia-Pacific, chiar după Amazon, potrivit Synergy Research Group. Cu toate acestea, la nivel global, Alibaba este încă în urma giganților Amazon, Microsoft și Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
cloud computing