Amazon investește 4 miliarde de dolari într-un startup din domeniul inteligenței artificiale

Amazon investește 4 miliarde de dolari într-un startup din domeniul inteligenței artificiale

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 sep 2023
Amazon va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic, un startup din domeniul inteligenței artificiale generative, în contextul în care gigantul încearcă să recupereze decalajul pe această piață.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Ca parte a tranzacției, Anthropic își va muta cea mai mare parte a software-ului său în centrele de date ale Amazon Web Services și va folosi cipurile companiei de cloud computing pentru a antrena modelele AI pe care le folosește, potrivit Bloomberg. Pe lângă faptul că va avea acces la puterea de calcul a Amazon, Anthropic va obține banii necesari pentru a suporta costurile uriașe necesare pentru antrenarea modelelor de inteligență artificială. Amazon va deține o participație minoritară la companie, în urma investiției.
Vodafone negociază vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților CITEȘTE ȘI Vodafone negociază vânzarea diviziei din Spania, unde Digi crește puternic și erodează cotele de piață ale concurenților

Amazon a cumpărat și în trecut participații la parteneri din domeniile pe care le consideră prioritare, și a investit inclusiv în companii aeriene de transport de marfă, un distribuitor de produse alimentare și un producător de camioane electrice. Totuși, investiția în Anthropic este cea mai mare de până acum. Amazon Web Services să se bazeze pe tehnologia proprie decât pe afaceri cumpărate de la alții, făcând achiziții relativ modeste.

CEO-ul Amazon a menționat termenul AI de 21 de ori in cadrul celei mai recente teleconferințe privind câștigurile companiei. Dar gigantul nu a anunțat încă noi servicii majore bazate pe această tehnologie și a rămas în urma rivalilor ca Microsoft sau Google.

La evenimentul de toamnă al Amazon, Amazon Fall 2023 Devices, atenția s-a îndreptat predominant spre inteligența artificială generativă. Cu ajutorul AI-ului generativ, gigantul va îmbunătăți asistenta virtuală, Alexa, care va căpăta un limbaj mai natural, mai apropiat de cel uman, potrit Wall Street Journal.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
anthropic
startup